avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator din afara asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator din afara asociatiei

Buna ziua,

Sunt administratora la o asociatie de proprietari din Constanta. Sunt angajata cu conventie civila,avand functia de baza la o alta societate, dar de curand am auzit un alt administrator ca a fost amendat de ITM deoarece are conventie si nu CIM. Am inteles ca din ce am citit pe forum ca trebuie obligatoriu CIM. Eu de un an de zile nu mai fac parte din asociatie, deoarece m-am mutat. Tinand cont de faptul ca nu mai fac parte din cadrul asociatiei nu exista vreo portita sa scap de acest CIM? Proprietarii spun ca sunt prea multe dari de platit.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 17:51, 9 Februarie 2012
Nu are legatura administratorul cu calitatea de proprietar/ membru in asociatie.

Singura portita, ar fi sa va faceti PFA si vazut acolo ce dari aveti de platit, astfel incat NET-ul sa ramana relativ cel negociat.
Altfel, conform legislatiei va trebuie CIM.

Este si in interesul Dvs. ca angajat sa beneficiati de toate avantajele CIM-ului.

Cat de mare este asociatia? ce net aveti? cat creste cheltuiala salariala de la CC la CIM?
Dvs. sunteti un angajat al asociatiei, deci trebuie sa aveti CIM. Nu conteaza faptul ca nu mai sunteti in asociatie.
Asociatia are 4 scari cu un total de 76 apartamente. Salariu net de 500 lei. Cheltuiala creste cu 186 lei. Dar pe langa mine mai e si femeia de serviciu pentru care cheltuiala creste cu 113 lei.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
elga50, moderator
Bun, calculam pe medie/ apartament desi este incorect si rezulta 3.95 lei / apartament in plus lunar.

La calculul real pe cota-parte, daca apartamentele nu sunt egale ca dimensiune va rezulta la unii mai mult la altii mai putin.

Oare nu pot oamenii sa inteleaga ca vor plati amenzi considerabile (ca doar nu e vina conducerii ca ei nu vor) pentru 3-4-5 lei / luna ?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
arockz, utilizator
Apartamentele sunt egale. Sunt niste oameni extrem de dificili. Majoritatea sunt pensionari si cu conceptii invechite. Orice modificare trebuie adusa, indiferent ca e vorba de marire pret apa, sau modificari contracte etc. pentru ei nu inseamna altceva decat FURT. Atata stiu sa spuna, ca sunt furati.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Conventie civila sau carte de munca ? ContSters62736 ContSters62736 poate cineva sa-mi spuna ... pentru salariul oferit de asociatia de proprietari pt presedinte/administrator/femeie de serviciu angajati cu carte de munca, CU ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Plata administrator si femeia de servici Popescu D. Elena Ana Popescu D. Elena Ana Suntem o asociatie de proprietari veche, dar cu o conducere noua. Administratorul nostru, profitand ca noi inca bajbaim in baltoaca cu legi, ne-a informat ca ... (vezi toată discuția)