avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general \"localitatea de domiciliu\"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

"localitatea de domiciliu"

Buna ziua!
Am o intrebare legata de localitatea de domiciliu, in cadrul unei comune.
Localitatea de domiciliu este satul x apartinand comunei y sau comuna y?
inteleg ca adresa de domiciliu este sat x ,comuna y, strada 1, insa, legal, ce se intelege prin "localitate de domiciliu" in acest caz, in mediul rural.
conform legii invatamintului, copiii care au alta localitate de domiciliu decat scoala, au asigurat transportul de catre primarii, insa primaria spune ca transportul trebuie platit de catre scoala, deoarece copiii au domiciliul in aceeasi localitate(comuna)
Dumneavostra ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:05, 9 Februarie 2012
in intelegerea legii, localitate de domiciliu inseamna comuna.
Asa credeam si eu, insa imi puteti da un numar de lege, un document juridic, care sa spuna asta? trebuie sa demonstrez cumva acest lucru
Sper sa nu gresesc, insa cred ca este vorba despre Legea nr. 2/1968, republicată în 1981:

Art. 5. - Comuna este unitatea administrativ-teritorială care cuprinde populația rurală unită prin comunitate de interese și tradiții, fiind alcătuită din unul sau mai multe sate, în funcție de condițiile economice, social-culturale, geografice și demografice. Prin organizarea comunei se asigură dezvoltarea economică, social-culturală și gospodărească a localităților rurale.

Satele în care își au sediul organele de conducere ale comunei sînt sate-reședință.

Nu pot sa verific daca a fost abrogata :(
Legea nu a fost abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in interes de serviciu Venetia Venetia Buna ziua.Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu deplasarea in interes de serviciu.M-am adresat Consiliului Local si acestia s-au dat acordul inca din ... (vezi toată discuția)
Contracte, incredintare directa , dalconix dalconix Sa presupunem ca o primarie repara o parte din sediul sau din comuna Y , cu firma X prin incredintare directa deoarece valoarea este sub 15000 euro. Dupa ... (vezi toată discuția)
In intelesul legii, prin localitate de domiciliu, se intelege ... kristacris kristacris In intelesul legii, prin localitate de domiciliu, se intelege satul A apartinand comunei Z, sau comuna Z? (vezi toată discuția)