avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sentinta definitiva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sentinta definitiva

Cum trebuie sa procedez pentru ca pe o sentinta sa mi se treaca " definitiva si irevocabila" - sentinta indeplinind toate conditiile in acest sens .
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 16:24, 9 Februarie 2012
daca este o sentinta pronuntata intr-un litigiu intre profesionisti (fost comercial) mergeti la arhiva instantei sa va legalizeze sentinta.
ptr restul, cereti investirea cu formula executorie.

Mergeti la instanta ca s-a pronuntat pe fondul cauzei, dosarul se afla in arhiva ei.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Mihai Costache, Avocat
Am sa va explic ce mi se solicita.
Intr-adevar este un litigiu comercial. Am ajuns in faza de executare. Executorul a investit sentinta civila cu formula executorie. Gestionarul contului partii adverse - Trezoreria - nu pune in aplicare aceasta sentinta pt ca, pe prima sentinta nu s-a specificat ca este definitiva.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un model de cerere pt a putea ajunge la aceasta formulare pe sentinta: definitiva si irevocabila.
daca a investit-o atunci trebuie sa scrie pe ea definitiva, asta inseamna investirea :)
verificati cu ochii dvs si daca nu scrie (o fi uitat grefierul) mergeti cu originalul la grefier sa va scrie cu pixul pe ea mentiunea "definitiva"
Multumesc mult pt raspunsuri.
Intre timp am si rezolvat-o!
Am mers la arhiva unde mi-a pus o stampila cu "definitiva".
Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)