avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiunea in raspundere contra administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiunea in raspundere contra administratorului

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Sunt asociat in cadrul unui SRL cu participatie de 50% si totodata unicul administrator.
Firma a inregistrat incepand cu 2009 multe datorii fata de o companie detinuta de celalalt asociat.

As avea 2 intrebari:

1. As dori sa ma retrag din aceasta afacere, fara nicio pretentie, insa asociatul meu nu doreste acest lucru si ma ameninta cu actiunea in raspundere a administratorului. Care este totusi procedura legala de a ma retrage din afacere si de a ceda cei 50%?

2. Pe ce baza poate cel de-al 2-lea administrator sa inainteze actiunea in raspundere a administratorului? Ce sanse reale de izbanda ar avea intr-o astfel de actiune?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:19, 9 Februarie 2012
1. puteti cesiona partile sociale insa in situati advs nu cred ca veti reusi. puteti merge in instanta si dizolva firma.
2. actiunea in raspundere a admin are nevoie sa fie intemeiata pe o conduita culpabila a acestuia. temei legal este art 72 din lg 31/1990
Multumesc pentru raspuns.
Aveti idee din practica judiciara, daca astfel de actiuni au sorti de izbanda? Sunt multe cazuri de acest gen?
nu asa se analizeaza practica judiciara :) depinde de motivul invocat de catre reclamant si de probatoriul administrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea dintr-o societate bob02008 bob02008 Buna ziua Dețin cu o persoana un SRL-D de doi ani. Firma a acumulat ceva datorii către stat Asociatul meu , s-a mutat din oras. Iar eu am rămas cu munca ... (vezi toată discuția)
Un sfat ,va rog ContSters86929 ContSters86929 Buna ziua, Am o societate unde sunt administrator,am un asociat, avem parti sociale 50%-50%,am o problema.Am devenit administrator pentru ca \"asociatul\"pe ... (vezi toată discuția)
Efectele excluderii unui asociat-administrator din srl maria1860 maria1860 Buna seara, as aprecia un raspuns simplu si concret referitor la \"Efectele excluderii unui asociat-administrator dintr-un SRL\". Odata ce aceasta persoana ... (vezi toată discuția)