avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru ce platesc eu caldura, la asociatia de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru ce platesc eu caldura, la asociatia de locatari?

Stimata natiune, va rog respectos sa-mi spuneti si mie daca este legal sa contribui la cotele de caldura cu o cota parte, odata ce eu am centrala proprie, pe casa scarii nu exista nici un calorifer montat, iar tevile de trecere catre etajele superioare sunt izolate in tot apartementul meu ? Daca sunt obligat printr-un act normativ?...Care este acela ?...Debransarea pe care eu am solicitat-o de la radet a fost excutata, in baza unui proiect, eliberat de o firma colaboratoare impusa de R.A.D.E.T....Cum pot actiona legal si cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie?...Va multumesc anticipat pentru raspunsul dat...
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:29, 13 Februarie 2012
Daca aveti tevile din caza izolate nu mai sunteti obligat sa platiti cota de caldura
1-Imobilul in care locuiti din constructie este prevazut cu alimentare agent termic in sistem centralizat
Aspectul ca dvs ati inteles pemtru imbunatatirea confortului termic din apartament sa renuntati la sistemul centralizat si sa montati CT,nu va exonereaza de plata cote comune,
respectiv incalzire spatii comune cale acces,uscatorie,etc
2-@Alex_
Care este temeiul legal prin care probati ca izolarea tevilor exonereaza la plata cotelor comune de caldura ?
Da... imobilul este prevazut din constructie cu alimentare de agant termic centralizat, iar eu sunt singurul proprietar, care in urma cu 6 ani am solicitat conform normelor in vigoare, debransarea de la caldura si apa calda....Mentionez ca am repsctat tot ce m-au obligat cei de la Radet si Apa nova...Am contactat una din cele 10 firme private, pe care le-am primit pe un biletel (ca fiind firmele recunoscute de radet si apa nova), le-am platit suma de 10 milioane 700 mii lei pentru proiect, si inca 4 miloane 200 pentru executatea lucrarii....dupa trei saptamani de zile am fost invitat la comisia de receptionare a lucrarii, si impreuna cu reprezententul radet, apa nova, presedintele asociatiei am semnat procesul verbal intocmit in 4 exemplare, si ne-a revenit la fiescare cate unul....Mentionez ca la cotele de intretinere capitolul caldura, am fost trecut din lina decembrie 2011, iar pe partile comune cat si casa scarii, nu exista nici un calorifer, iar uscatoria este ocupata de un locatar, cu acceptul nostru...
Consider ca singurul drum fara obstacole este sa tai tevile care trec prin apartamentul meu, in vara cand se v-a goli instalatia de caldura....Oare sa fiu tras la raspundere legal, dat fiind faptul ca sunt proprietar?
Daca taiati tevile riscati un dosar penal pentru distrugere. Tevile sunt proprietatea comuna a proprietarilor.

Sunt sigur ca exista o prevedere legala care spunea ca in cazul in care tevile sunt izolate nu se mai plateste. Inca caut.

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu caldura... adry. adry. Este normal ca fiind debransata de la caldura, sa platesc totusi ceva doar pentru ca trec niste tevi prin apartament; in plus, am izolat peretii pe interior si ... (vezi toată discuția)