avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru ce platesc eu caldura, la asociatia de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru ce platesc eu caldura, la asociatia de locatari?

Stimata natiune, va rog respectos sa-mi spuneti si mie daca este legal sa contribui la cotele de caldura cu o cota parte, odata ce eu am centrala proprie, pe casa scarii nu exista nici un calorifer montat, iar tevile de trecere catre etajele superioare sunt izolate in tot apartementul meu ? Daca sunt obligat printr-un act normativ?...Care este acela ?...Debransarea pe care eu am solicitat-o de la radet a fost excutata, in baza unui proiect, eliberat de o firma colaboratoare impusa de R.A.D.E.T....Cum pot actiona legal si cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie?...Va multumesc anticipat pentru raspunsul dat...
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:29, 13 Februarie 2012
Buna seara, intradevar a fost o astfel de prevedere legala, dar ea a fost valabila un singur an.
Il rog pe dl utilizator bardac nelu sa mai citeasca o data PROCESUL VERBAL DE CONSTATARE A DEBRANSARII DE LA SISTEMUL CENTRALIZAT si va constata ca la punctul 1 scrie ca debransarea s-a facut la cererea solicitantului cu acordul Asociatiei de proprietari, si ca prin semnarea prezentului proces verbal solicitantul se obliga sa plateasca la sociatie toate cheltuielile privind incalzirea partilor comune calculate conform legislatiei in vigoare...din pacate asa este scris..O SEARA BUNA TUTUROR!!!.
Ordinul si Norma A.N.R.S.C. nr. 343/2010 reglementeaza calculul caldurii in sezonul 2011-2012.
In acest ordin nu se specifica nimic despre scutirea la plata daca tevile sunt izolate.
Mai mult decat atat, 0 lei pentru spatii comune nu se poate.

Tevile radiaza si in subsol unde este tot spatiu comun.

Vedeti aceste topicuri:

www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar daca in ap aveti tevile termoizolate, raman tevile din subsol ( ele sunt izolate si ele? - in cazul acesta veti plati o cota parte stabilita in AG).
De exemplu la mine pe scara, cei debransati plateau o cota parte de 5-10%...insa inainte de a incepe sezonul rece, in AG sa hot.sa fie izolate tevile din subsol iar ap.debransate sa nu mai plateasca cota parte. Dece sa ajuns la aceasta hot? de frica pretului Gigacaloriei imens la noi in oras, se pare cel mai mare din RO.
Ce sa mai observat in urma izolarii tevilor din subsol?ca pe casa scarii nu mai sunt 20grade ca in anii trecuti, cu toate ca nu avem calorifere pe casa scarii - ci de la incalzirea planseului de la parter...ci acum e mult mai racoare, nu am mai masurat temperatura anu acesta...insa o sa masor si o sa postez cate grade sunt acum cu tevile subsolului izolate.
Este adevarat ca subsolul este parte comuna prin care trec tevile de caldura din care consuma cei ramasi la regia de stat. Cei care au renuntat la serviciile regiei de stat, in ceea ce priveste furnizarea de agent termic pentru incalzire si apa calda, daca sunt debransati legal conform legii, ar trebui sa plateasca numai caldura din spatiile comune, daca exista.
Este de principiu faptul ca trebuie platita caldura din spatiile comune. Dar nu oricand, oricum sau la hotararea oricarui individ care hotaraste acest lucru.

Deaceea, daca in adunarea generala nu s-a hotarat ca membrii asociatiei sa plateasca cota din caldura din subsol, nimeni nu va poate crea obligatii de plata nereale.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu caldura... adry. adry. Este normal ca fiind debransata de la caldura, sa platesc totusi ceva doar pentru ca trec niste tevi prin apartament; in plus, am izolat peretii pe interior si ... (vezi toată discuția)