avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare studii

Am o prietena care este profesoara; a terminat de mult studii de scurta durata (IP3 cum se spunea pe vremuri) si a mai facut studii postuniversitare cu durata de 2 ani. Are vechime la catedra de peste 25 de ani.

In ce conditii i s-ar putea echivala studiile avute cu studii de lunga durata?
Exista vreun act normativ-ordin al ministrului invatamantului sau normativ care reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 10 Februarie 2012
Potrivit Legii nr.288/2004 , art.18 alin.2, diplomele absolventilor de învatamânt superior sunt recunoscute si ofera drepturi în conditiile stabilite de legislatia în vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.

Art. 27 din Legea nr.284/2010 dispune ca , în baza art. 18 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea absolvenţilor ciclului I şi/sau II (Bologna) se face la nivelul absolvenţilor cu studii superioare de lungă durată (S).
Legea 1 / 2011
Sectiunea 11
Art.153 aliniatul (2):
"(2) Diploma de absolvire sau de licenta a absolventilor invatamantului superior de lunga durata din perioada anterioara aplicarii celor trei cicluri tip Bologna este echivalenta cu diploma de studii universitare de master in specialitate." (nivelul 7 din EQF/CEC si din Cadrul National al Calificarilor)
In mesajul initial este vorba despre absolvirea unui institut pedagogic de 3 ani care nu echivaleaza cu absolvirea unei institutii de invatamant superior de lunga durata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti ce inseamna \"studii superioare de lunga durata\" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara. 1. facultate de ... (vezi toată discuția)