avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parasirea locului accidentului in cazul in care nu au ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parasirea locului accidentului in cazul in care nu au existat victime

Daca cineva face un accident de circulatie ambi conducatorii fiind in autovehicul, iar unul dintre ei nici maca nu opreste se mai considera parasirea locului accidentului daca nu au existat victime.

Politia spune ca omul are voie sa se prezinte in termen de 24 de ore. Dar omul nu a oprimit nici macar sa vada ce s-a intamplat. Stiu numarul de inmatriculare si am martori iar vina apartine celui care a plecat.

In urma accidentului ambele masini au ramas fara oglinzi dar totusi vreau sa recuperez paguba. Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:23, 5 Noiembrie 2008
Dumneavoastra aveti obligatia sa va prezentati la politie in maxim 24 de ore si sa raportati cele intamplate si sa dati numarul de inmatriculare al autovechicului implicat in accident.Cei de la politie vor da de faptuitor si se vor face formalitatile legale. Iar daca cel care a parasit locul accidentului (ca asa se va incadra fapta lui) va fi gasit vinovat de producerea accidentului va suporta (el personal sau firma la care avea incheiat RCA-ul ) contravaloarea pagubei.
Multumesc!

Ma gandesc ca in momentul in care cineva se afla sub influenta alcoolului are o portita buna de scapare daca nu au existat victime.
Declarati evenimentul la politie apoi acestia se vor ocupa de gasirea vinovatului dupa cele 24h. Apoi cu autorizatia de reparatie primita de la politie mergeti la asiguratorul CASCO sa faceti reparatiile urmand ca acestia sa mearga in regres in vederea recuperarii prejudiciului. Totul fara dureri de cap.
Am rezolvat si la politie si cei de azi au fost mult mai seriosi decat cei de aseara care se uitau la meci si nu au vrut nici sa ia o declaratie. Il vor cauta ei. Am dat si numele martorilor si tot.

Tot nu inteleg termenul de 24 de ore. Se va considera ca a parasit locul accidentului?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupusa fuga de la locul accidentului grandanat grandanat Avem urmatoare speta Accident intre 2 autovehicule A si B, auto A loveste din spate auto B din cauza pastrarii unei distante prea mici intre cele doua ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ? antonyc antonyc Buna ziua. Astazi am circula pe o straduta intre blocuri in principiu aceasta strada are o banda pe sens cu masini parcate pe banda langa trotuar ..din ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)