avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actualizare cu rata inflaþiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actualizare cu rata inflaþiei

Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică că având credit în franci a luat în calcul rata de inflaţie a Elveţiei, iar că suma actualizată este mai mică cu 6.45 CHF decât cea care pe care au restituit-o datorită faptului că a fost deflaţie iar suma de 6.45 este reprezintă plată nedatorată efectuată către mine. Îmi pun întrebarea pentru că la bancă nu a ştiut nimeni să-mi explice (aşa a fost trimisă de jurist) dacă este legal sau nu. Din momemt ce eu trăiesc în România, plătesc rata după cursul valutar al BNR, ar trebui atunci ca şi inflaţia să fie actualizată după indicele de inflaţie din România. Mă puteţi ajuta cu un răspuns Mai este stipulat undeva cum se calculează rata inflaţiei în funcţie de monedă. Sau unde este stipulat că actualizarea în valută se face după rata inflaţiei din ţara emitentă a valutei.

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:04, 9 Februarie 2012
Rata de inflatie se ia in calcul in functie de evolutia sa in Romania nu de cea din Elvetia ,sunt aberatii ce vi s-a spus
Contractul de credit a fost ratificat in Romania nu in Elvetia ,deci conform dreptului international privat locus regit actum ,ceea ce inseamna ca actul este guvernat de locul in care se incheie.In concluzie se profita de nestiinta oamenilor si de faptul ca clientii care apeleaza la banci nu sunt informati suficient la momentul semnarii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare cu rata inflaþiei vmd21 vmd21 Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)