avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum renunt la statutul de administrator de SC?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum renunt la statutul de administrator de SC?

buna ziua tuturor cititorilor.
Am ajuns printr-o conjunctura administrator al unei societati pe care s-au realizat angajari de personal in constructii si prestari serviicii (inchiriere forta de munca ) catre o alta firma. In acest moment activitatea ei este suspendata; Nu am nici un control asupra acestei firme, cum spuneam anterior fiind pus administrator intr-o situatie de conjunctura.
Cum trebuie sa procedez sa renunt la acest statut? firma respectiva face parte dintr-un grup de firme, firma mama fiind una foarte importanta in orasul meu.Precizez ca nu am nici o legatura cu tranzactiile efectuate intre firme; Am dat doar un anunt la ziar prin care declar pierdute si nule stampila si certificatul de inregistrare fiscala.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: aariam_a , utilizator 10:57, 10 Februarie 2012
Daca esti angajat administrator poti depune demisia .Daca esti si actionar convoci ad.gen si le notifici iesirea din firma si renuntarea la functie .
Daca firma pe care ati administrat-o a acumulat datorii catre stat sau catre parteneri, in cazul intrarii in insolventa este posibil, chiar daca acum renunutati la mandatul de administrator, sa fiti trasi la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi dau demisia din functia de administrator am 40% actiuni si fct de administrator intr-un SRL. Cedez toate partile mele fara nici o problema. Celalalt partener refuza orice dialog cu mine, el avand ... (vezi toată discuția)
Răspund pentru datoriile făcute de altcineva. cum pot face ca vinovatul să plătească? ivanhoeliviu ivanhoeliviu Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla in insolventa. Din pacate, nu stiu nimic de afaceri, iar de intreaga activitate a firmei ... (vezi toată discuția)
Situatie fara iesire? iionescu iionescu Buna ziua, Va retin atentia cu urmatoarea situatie, rugandu-va sa ma sprijiniti cu un sfat: acum 3 ani, am acceptat sa o ajut pe cea mai buna prietena a ... (vezi toată discuția)