avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sediu societate in dizolvare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sediu societate in dizolvare

Buna!

Va rog sa imi spuneti parerile voastre aveti cu privire la urmatoarea situatie: am un SRL care nu a avut niciodata activitate/salariati etc, prin urmare am facut apel la procedura simplificata de dizolvare (concomitenta cu lichidarea, pe art. 235 Legea 31/1990). Am depus hotararea AGA de dizolvare la RC, a trecut termenul de opozitie al creditorilor si acum contabili sunt pe punctul de a finaliza bilantul de lichidare. Sediul societatii a expirat din 2006.
Pe de o parte, art. 237 1 c) precizeaza sanctiunea pentru cazul in care societatea nu are sediul social cunoscut si anume chiar dizolvarea, deci mi se pare complet inutil sa ii mai prelungesc sediul cat timp e in dizolvare. Apoi, daca la dizolvarea voluntara ar putea ca RC sa oblige comerciantul sa isi prelungeasca sediul, la dizolvarea judiciara ce s-ar face? Ar gasi si inregistra instanta un sediu social, pana la finalul procedurii de dizolvare?
Pe de alta parte, mi s-a adus un contraargument in acest sens, pe ideea ca societatea nu poate ramane "in aer" nici un moment, nici chiar in faza dizolvarii si ca e necesar un sediu in cazul unui control fiscal. Dar, din cate stiu, cel putin la dizolvarea simplificata, nu e necesar un control fiscal ci doar certificat fiscal de la Administratie, care atesta ca societatea nu are datorii.
Ce parere aveti?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mircea_dan , utilizator 16:07, 21 Noiembrie 2008
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)