avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunerea actelor pentru a beneficia de CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunerea actelor pentru a beneficia de CCC

BUna Dimineata!
trec diresc la subiect:
In adeverinta luata de la ajofm scrie la o anumita rubrica ,perioada''concediul de lauzie de 42 se incheie pe data de 03.01.2012''
iar concediul medical de la medicul de familie ,cm post natal se incheie pe 31.01.2012.
De cand incepe perioada de 60 de zile in ca pot sa depun actele pentru ccc si ce se intampla daca se depasesc?
sunt 60 zile lucratoare sau calendaristice?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:59, 10 Februarie 2012
Dupa nasterea copilului trebuie sa efectuati minim 42 de zile de concediu de maternitate. Pe adeverinta au scris cand se termina perioada minima, dvs. puteti sa efectuati intreg concediul de maternitate de 126 de zile, chiar daca se depasesc cele 42 de zile.

OUG nr. 111/2010:

ART. 15
(1) Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
b) începând cu data naşterii copilului, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţãrii, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la data la care s-au aprobat ori, dupã caz, s-au instituit mãsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul postnatal leoveanum leoveanum Buna seara! Lucrez in invatamant din 2008, in perioada 1.10.2018 pana la 1.09.2019 am fost in concediu fara plata. Am ramas gravida si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata! Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, vin cu urmaoarea intrebare deoarece nu vad in lege o precizare clara asupa acestui aspect : - pot sa intru in luna de ccc pt tata in perioada ... (vezi toată discuția)