marinel73 a scris:
De fiecare data am fost informat de personalul de la calcule din acesta firma ca voi plati cu 10% mai mult decat apartamentul cu cel mai mare consum din imobil si nimic mai mult,
O singura precizare ca sa fie clar pentru toata lumea.
Afirmatia de mai sus este falsa. Din popor s-a impamantenit gresit aceasta idee, ca apartamentele fara repartitoare platesc cu 10% mai mult decat apartamentul similar cu cel mai mare consum. Acest lucru nu este adevarat.
Afirmatia corecta este, se plateste cu 10% mai mult raportat la corpul caloric (caloriferul)
cu cel mai mare consum din imobil.
Exemplificand. Daca caloriferul cu cel mai mare consum( raport intre unitatile consumate raportat la puterea radianta a acestuia), se afla intr-un apartament similar cu al dvs, apartament cu 2 calorifere dintre care unul e inchis. Iar daca acestui apartament ii revine o nota de plata de 100 de lei pt caldura. Atunci consumul dvs(intr-un apartament tot cu 2 calorifere. va fi de 220 de lei.
Dar atentie, problema nu este in acei 10%. Problema majora este in "acel consum maxim", care mai intotdeauna include si erorile de masurare.
Orice masuratoare presupune si erori, chiar si masuratorile de la CERN, in nanometri. ORICE masuratoare este pasibila de erori. inclusiv madurarea acelor unitati de catre repartitoare. Faptul ca se ia ca referinta cel mai mare consum, din start sansa ca ace cel mai mare consum sa includa erori creste insutit.
Va dati seama ca e nevoie de un singur geam geschis, sau ceva care sa influenteze negativ masuraroarea unui repartitor dintr-un bloc, iar acesta sa inregistreze un consum eronat, mult mai mare decat cel real. Acest consum, eronat, va influenta calculul consumurilor celor fara repartitoare. De aici si anomaliile de genul de mai sus.