avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Buna ziua. Fiul meu minor a mostenit din partea tatalui lui un teren. Pe titlul de proprietate sunt in total 4 mostenitori, fiul meu fiind unul din ei. Problema este ca ceilalti 3 mostenitori ar dori sa vanda acest teren.
Intrebarea mea este ce pot face in aceste conditii?
Precizez ca la data decesului fostului sot, eram divortati, minorul fiind incredintat mie spre crestere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicks , utilizator 11:22, 15 Februarie 2012
daca dvs. sunteti reprezentantul legal al minorului si doriti sa vindeti in numele lui, o puteti face...
La notar mi s-a spus ca am nevoie de o incredintare. Cine imi da aceasta incredintare? Ce inseamna reprezentant legal?
Multumesc.
aveti nevoie ca instanta de tutela (judecatorie) sa autorizeze aceasta vanzare si sa va numeasca curator al fiului in acest scop.
Unde trebuie sa merg exact pentru aceasta decizie de curator? La judecatoria de sector? Am nevoie de avocat pentru a ma reprezenta? Unde depun cererea?
Va multumesc.
la judecatoria de sector, nu aveti nevoie de avocat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul ... lonita lonita Buna ziua As dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul are doi copii din doua relatii diferite). Ambii nepoti sunt momentan minori. Cum este mai bine ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)