avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cosmarul unei adunari generale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cosmarul unei adunari generale

Ieri seara a avut loc adunarea generala a pucistilor din asociatia noastra. Desi au pus afise peste tot, au pus si in toate cutiile postale afise, au lipit afisul lor peste anuntul nostru de adunare generala, la mult tipata adunare nu s-au prezentat decit 5 persoane.
Acestia 5 insa au facut cit 100. Stiam, cunoscindu-le caracterul si lipsa de educatie, ca vor face scandal insa au depasit imaginatia mea. Doi intre ei au fost chiar agresivi si m-au jignit in dese rinduri. Au tipat, au dat din aripi, au spus ca nu ma mai vrea lumea si la intrebarea care lume au ridicat din umeri, s-au uitat in jur si s-au vazut doar 3 citi au fost initial. S-au facut de ris.
Eu am avut ideea inspirata sa invit politia, probabil ca ar fi fost si mai rau in lipsa lor. Politia i-a mai domolit, la un moment dat a amenintat ca amendeaza pe unul dintre ei.
Cu aceasta ocazie am aflat ca dumnealor habar nu au pe ce lume sunt, nu cunosc legea 230 absolut deloc si nici ca au vreun interes s-o cunoasca. Desi au fost afisate la avizier deciziile comitetului, ei sustin ca habar nu au de ele, neaga orice activitate a mea si nici macar nu m-au lasat sa vorbesc.
Am evitat sa tip insa am spus raspicat ce am avut de spus, printre tipetele si jignirile lor.
Nefiind cvorum (ei habar nu aveau ca trebuie sa fie...sunt convins ca nici nu inteleg sau cunosc termenul) am plecat dupa 20 de minute de cosmar. Exista pe lumea asta oameni rai, oameni care nu au altceva de facut decit sa arunce cu noroi in munca altora, oameni care nu suporta cind cineva este atit de diferit de ei.
Au venit si de la primaria de sector si le-au explicat cum e cu legea. Intre doua accese de isterie si explicatiile primariei, sper sa fi inteles ca sunt departe rau de drum. Poate astfel scutim o actiune in instanta.
Acum nu stiu ce sa fac pentru adunarea generala a noastra, sigur vor veni si astia si vor face din nou scandal, nu se va putea intelege nimeni acolo din cauza ca tipa si sunt agresivi.
Deci, pentru forumisti: am inregistrat prima victorie prin neprezentarea oamenilor la adunarea pucistilor, primariile participa la solicitare si de asemenea si politia.
Chiar au fost de real folos. Acum, eu nu stiu cum ar putea fi amendati oamenii astia, pentru ca noi avem treburi serioase la adunarea generale, rapoarte de prezentat si altele, daca iar vin sa tipe si sa injure nu o sa fie bine, n-o sa ne putem auzi sau intelege intre noi din cauza lor, vor strica.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:12, 11 Februarie 2012
Va felicit si va inteleg deoarece aceeasi atmosfera este si la adunarile de la asociatia mea.Vin sa-si spuna fiecare pasul uitand de fapt ca suntem o comunitate.
Eu v-as sfatui ca de la inceput sa va tineti discursul cu mentiunea ca doriti sa fiti lasata sa prezentati situatia iar apoi se vor discuta problemele pe rand intr-un mod civilizat.La fiecare incercare de tipat sa luati atitudine ferma si sa-i amintiti ca-i va veni si respectivului randul.Stiu ca este greu sa fii moderator dar... nu toata lumea intelege la fel.
De mult am ajuns la concluzia ca e mai usor sa arunci cu noroi decat sa faci .
Succes!
Avand calitatea de presedinte faceti o actiune de lamurile cu acei proprietari care considera ca nu reprezinti intersele lor, incearca sa explici clar programul tau pentru bunul mers al blocului si ca doresti ca in mandatul tau sa faci numai lucruri bune in cartieri, lucruri cu care ulterior se vor mandrii ca ce presedinte competent au ales. Te rog inca odata fa munca de lamurire de a explica proiectul de administrare 2012 a cartierului pe care o patronezi si nu mai desconsidera si sa jignesti proprietari. Cu lupta cu proprietarii nu ajungi nicaieri ca la urma urmei nu te vor sustine in realizarea proiectul propus.Fara banii lor pentru finantarea proiectului propus adunarii o sa jucati table toata vara in fata blocului. Incercati si varianta de a copta pe acei proprietari care nu sunt de acord cu persoana d.vsre sa faca parte din comitetul executiv si sa participa efectiv la conducerea asociatiei pentru realizarea hotararilor adunarii generala.X-(=D>:help:

Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
ogra, utilizator
Cred ca nu se intelege ca acestia nu sunt oameni cu care sa te poti intelege. Acesti oameni nu asculta pe nimeni, tipa si sunt extrem de agresivi. Cum pot fi facuti sa asculte? Nu stiu. Pe ei nici nu ii intereseaza argumentatia logica pentru ca ei sunt exclusiv emtionali si instinctivi si punct. nu ai ce sa le ceri. Eu am facut demersuri inspre ei insa de fiecare data m-am trezit cu jigniri, acuze neintemeiata samd. Nu ai cu cine sa vorbesti.
Noroc ca sunt putini, 5 la numar.
Dupa ce veti inceta raporturile cu fostul administrator, o parte dintre acestia se vor domoli pentru ca nu va mai fi cine sa ii atate.

Felicitari pentru reusita.
Doamnelor si domnilor, am inghetat de frica. Am cautat acum pe Google numele unuia dintre cei doi care m-au jignit aseara la sedinta, care au avut un comportament extrem de agresiv si ce ziceti ca am gasit???? Este fost (sau actual) traficant de persoane, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare. Sunt siderat. Mi-e rusine sa mai solicit inca o data la sectie sa mai trimita pe cineva, daca vor sari iar pe mine nu stiu ce o sa ma fac.

Alte discuții în legătură

Un subiect delicat - convocatorul ag Costica33 Costica33 Buna ziua si sa scapam de nameti! Am o intrebare mare: in pregatirea adunarii generale e obligatoriu ca toti membrii asociatiei sa fi fost convocati si, in ... (vezi toată discuția)
Refuz de a convoca adunarea generala ContSters134265 ContSters134265 Presedintele unei asociatii de proprietari al unui cartier rezidential, care are afiliate pentru administrare toate asociatiile din zona, a refuzat sa convoace ... (vezi toată discuția)
N-ati mai vazut si nici n-ati mai auzit asa ceva! Dana Marin Dana Marin In blocul nostru sunt cativa restantieri la plata intretinerii si ieri, coborand pe scari , am vazut, oripilata, niste hartii A4, somatii de plata cu sume si ... (vezi toată discuția)