avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru depasire pe linie continua

Buna ziua tuturor !
Va rog cu sfaturi , deoarece am comis fara sa imi dau seama , dar asta este, am depasit Loganul politiei fara inscriptii si fara numar de MAI pe linie continua, care este aproape stearsa, (foarte greu vizibila) intr-o curba larga , in afara localitatii unde vizibilitatea este cam de 300-400 m, si nu exista indicator de circulatie cu depasirea interzisa. Loganul circula cu 50-55 km/ora, iar eu l-am depasit fara nici un risc deoarece nu mai existau alte autovehicule pe acel sector de drum.
Partea trista este ca am fost inregistrat cu camera lor din dotare (tip radar) care functioneaza si pe timp de zi cu inflarosii , ceace amplifica orice este refrectorizant prin zona si in inregistrare se observa clar ca exista linie continua, dar vizual nu prea, doar daca o cauti intentionat. A fost imprastiat si material antiderapant iar drumul era uscat (fiind ger afara) iar acel material a devenit alburiu si a estompat si mai mult vizibilitatea liniei.
Am depus contestatie la decizia de retinere a permisului de conducere pentru acest motiv.
Intrebarea mea este: Ce sanse am sa pot dovedi ca a fost o fapta neintentionata (respect legea ) dar din cauza ca m-am asigurat in fata si in spate, am vazut ca se poate depasi in conditii de siguranta , nu mi-a ,,sarit in ochi ca este linie continua" mai ales ca manevra am inceput-o inainte sa intru pe zona cu linia continua si neexistand nici un semn de ,,depasirea interzisa".
Va rog sfatuitima cum sa pun problema in fata istantei de judecata cand ma voi prezenta la proces in urma contestatiei.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 12:29, 16 Februarie 2012
NU conteaza intentia.
Si culpa este tot o forma a vinovatiei.
Nu tine acest argument.
Si ca regula generala stiti ca in curbe nu se depaseste.
Aveti sanse minime sa scapati. Dar sunt.
Las la aprecierea celorlalti colegi de forum sa va dea sfaturi.
Nu mai incercati sa fentati legea. O sa fiti sanctionat prompt. Regulile sunt facute pentru a fi respectate. Disperarea de a scapa de pedeapsa nu va ajuta cu nimic.
Cautati discutiile initiate de mine si o sa vedeti ca si mie mi s-a luat permisul in vara trecuta pentru o fapta asemanatoare si am castigat in instanta carnetul.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
giv, utilizator
Multumesc pentru interventie, dar tot nu am priceput cum ar trebui sa ma apar. Nu pot sa-mi angajez avocat din motive financiare. Daca duc fotografii de la locul faptei prin care sa se observe curba ffff larga cu vizibilitateade 300-400m, si fara semn de restrictie la depasire, si cu linia continua fff greu vizibila ( doar urme vagi) crede-ti ca vor fi acceptate in instanta ?
Va multumesc.
Invocati motive familiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Lipsa indicator depasire interzisa + anentionare trecere pietoni mariustz mariustz Salutare, In urma cu ceva timp am ramas fara permis pentru presupusa depasire pe linie continua, care nu s-a intamplat chiar cum a zis agentul, deoarece cel ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)