avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firme si solutii pentru sisteme de recirculare a apei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firme si solutii pentru sisteme de recirculare a apei calde

Buna ziua,
Revin cu problema calitatii apei calde in Bucuresti. Concret, apa calda este rece.
A mai fost exupusa aceasta problema de cateva ori insa fara o solutie practica.
Intrebarea mea este daca cineva a studiat aceasta problema si ce solutii a gasit.

Ce firme exista in Bucuresti care se ocupa de instalarea acestor sisteme?
Ce costuri presupune aceasta operatiune?
Ce alternative exista?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 01:40, 25 Martie 2012
Asociatia vecina de noi a facut o notificare la RADET pentru aceasta problema.Alaturi de ei am
semnat inca sase-sapte asociatii .Am inteles ca acum RADET-ul are un program de apa calda
si in afara lui este acea apa calaie platita ca si calda.Eu cred si la caldura are un program de
distributie.- Nu am primit inca raspunsul.
In A.G.am hotarat sa instalam niste pompe pentru recirculare.Inca nu am un pret estimativ pe deviz.
La fel am hotarat si pentru agentul agentul termic cu inchiderea automata a returului functie de temperatura acestuia si a temperaturii de afara..Pentru aceasta devizul este de 12o mil pe scara.
Noi lucram cu cineva care are P.F.A.-
In blocul nostru abia s-a incheiat montarea inst. de recirculare apa calda ,cu contoar de A.C. pe fiecare scara.Operatia a fost executata de RADET si nu ne-a costat nici un ban !
La noi la bloc, aceasta actiune a fost facuta de 4 ani de catre regia locala si nu a costat nici un ban.Dar, trebuie sa stiti ca pentru recirculare se foloseste o conducta racordata in caminul din fata blocului.Totusi, proprietarii care locuiesc mai departe de acest racord lasa sa curga destul de multa apa rece asteptand sa ,, soseasca'' apa calda. Practic, nu prea isi face treaba sistemul, dar este moca. Dar sa mai dai si o caruta de bani pentru o lucrare care nu prea foloseste decat teoretic...:belay:
Am reusit si noi, cu bunavointa RADET Constanta, sa imbunatatim intrucatva situatia, in sensul ca RADET a refacut recircularea pana la scara din mijloc a blocului iar la primul bloc din asociatie a fost contorizata fiecare scara separat. Dar asta numai pentru ca au acceptat sa considere conducta ce traverseaza primul bloc ca si conducta magistrala iar la cel de-al doilea bloc, sa monteze apometrul la scara din mijloc.

Solutia definitiva ramane in curtea ANRSC-ului, pentru ca este necesara reconsiderarea legislatiei astfel ca sa nu mai fie considerat punct de delimitare amprenta blocului. Astfel, RADET este obligat acum sa asigure furnizarea la parametri numai pana la intrarea in asociatie iar in cazul asociatiilor mari, cum este si a noastra - 2 blocuri (5 scari) - numai cei de la prima scara se bucurau, oarecum de apa calda.

Si mai bine ar fi sa treaca toate instalatiile in proprietatea RADET iar acestia sa le mentina in parametri si sa le inlocuiasca (contra cost bine-nteles) atunci cand este necesar. In acest mod RADET si-ar asigura o activitate permanenta iar asociatiile ar avea garantia unor lucrari executate de profesionisti, care sa respecte proiectul instalatiei si s-ar elimina si suspiciunile inerente cand se executa astfel de lucrari.
S-ar creea astfel premizele pentru a incheia conventii individuale de plata iar recircularea ar putea functiona non-stop, asa cum, de altfel, au fost gandite si construite instalatiile. Intentionez sa inaintez un memoriu in acest sens (din pacate nu prea ma descurc cu timpul).

Mai trebuie mentionat ca:
- pompele din punctul termic care asigura recircularea functioneaza dupa un program numai de RADET stiut (am cerut lamuriri in legatura cu acest aspect dar inca nu le-am primit);
- o problema importanta este lipsa consumului, situatie probata de mine in subsol - apa din conducta ce distribuie apa calda la scara (conducta de otel ramasa neizolata) se raceste in numai 3-4 metri daca nu se inregistreaza consum, de aceea intentionez sa conving locatarii de necesitatea inlocuirii lor cu PPR, material ce are transfer termic redus.

Problemele alimentarii cu apa calda si caldura sunt serioase si, din pacate, nu sunt tratate cu seriozitate nici de RADET si nici de Autoritatea de reglementare ANRSC (ce sa mai spunem de Primarie...). RADET Constanta se va trezi in primavara cu un val urias de debransari cauzate atat de pretul mare cat si de calitatea slaba a serviciului. Partea proasta este ca se va rasfrange asupra celor ce vor ramane racordati, deci tot a consumatorilor.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
silviu_n, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa ... Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa mai jos. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de apartamente cu 3 scari, in care cu ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)