avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită penalitati si dobanzi dupa poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

penalitati si dobanzi dupa poprire pe salariu

buna ziua !
am si eu o intrebare la care solicit un raspuns cat mai rapid si exact daca se poate.
problema este ca incepand cu luna iunie 2011 tatalui meu i s-a pus poprire pe pensie, iar dupa un calcul simplu am constatat ca suma ramasa de plata este mai mare decat ar fi trebuit--suma totala de 8350 ron , cu o poprire de 361/luna --am sunat la cabinetul executorului judecatoresc sa clarific situatia -diferenta fiind de 262 ron , iar acestia mi-au spus ca dobanzile si penalitatile curg in continuare.-de aici si diferenta.
ESTE LEGAL ASA CEVA?in cateva ore am intalnire cu ei , si vreau sa imi fac temele .
deci sunt legale penalitati si dobanzi dupa ce poprirea a fost emisa?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:19, 10 Februarie 2012
Da sunt legale. Pentru neplata la data scadenta a obligatiilor de plata se calculeaza si se datoreaza sume accesorii (dobanzi, majorari, penalitati) pana la data stingerii lor (Codului de procedura fiscala -art 119 si urmatoarele )
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu pt neplata ratelor deliabularca deliabularca va rog sa-mi spuneti daca banca imi pune poprire pe salariu pt ca nu am mai putut sa platesc ratele,o sa platesc doar creditul sau si dobanda aferenta ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale madalina.lacatus madalina.lacatus Conform OG39/2010 la impozitele si taxele locale , pentru neplata la termen se calculeaza majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna. Se mai ... (vezi toată discuția)