avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

am fost trecut in rezerva la data de 25.07.2011, cu stagiul total de cotizare 42 ani, 4 luni, 3 zile, din care:
in sistemul public - 7 luni si 2 zile

in sistemul de ap. o.p.,si sig nat.- 41 ani 9 luni 1 zi :cond. spec.:25 ani,7 luni, 4 zile
st. af. c.m. : 12 ani, 6 luni

si am o pensie mai mica decat a unui coleg care a fost trecut in rezerva in 2009, avand o vechime de 40 ani , din care 10 de conditii speciale , dif fiind de aprox 300 RON, este normal?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:39, 15 Februarie 2012
Este legal. Fostul dvs. coleg au iesit la pensie potrivit altor prevederi legale, cand Legea nr. 263/2010 nu era in vigoare iar sistemul militar de pensii nu era integrat in sistemul public de pensii. El are, in prezent, pensia recalculata in functie de un stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Pensia dvs. a fost determinata in raport de stagiul complet de cotizare din anexa 6 a Legii nr. 263/2010, in functie de data nasterii. Prin urmare, discutam despre aplicarea unor acte normative distincte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)
Pensie militara vyk vyk BUNA ZIUA .AM IMPLINIT 59 DE ANI SI DE CURAND AM PRIMIT DECIZIA DE PENSIONARE PT LIMITA DE VARSTA CU STAGIUL DE COTIZARE DE 42 ANI ,8 LUNI , 14 ZILE DIN CARE ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)