avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie datorii la stat
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie datorii la stat

Buna ziua,
Daca o firma are datorii la bugetul de stat mai vechi de 5 ani dar sumele au fost prinse in titluri executorii si notificari ale administratiei financiare pe parcursul anilor trecuti(2002-2006), va rog sa-mi spuneti daca se incadreaza in prevederile art. 131 si 134 cod proc. fiscala cu privire la implinirea termenului de prescriptie .
Va multumesc anticipat;
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:52, 10 Februarie 2012
Daca nu au trecut 5 ani de ultima notificare, inca este in termen. Atentie la calculul termenului, se ia ca data de incepere a curgerii prescriptiei data de 01 ianuarie a anului urmator emiterii ultimei notificari. Spre exemplu, daca notificarea a fost facuta in anul 2006, termenul de curgere a prescriptiei incepe de la 01 ianuarie 2007, socotiti 5 ani de la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie? dorinv dorinv Un contract de inchiriere spatiu din 2000. Ultima factura este din 2002. Hotararea judecatoreasca prin care am castigat e din 2003. A urmat un dosar de ... (vezi toată discuția)
Prescrierea chiriei la primarie zzanetta zzanetta Dupa ce perioada se prescrie chiria datorata primariei, va rog sa imi precizati prin ce acte este reglementata prescrierea. Am primit de la primarie o ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)