avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie?

Un contract de inchiriere spatiu din 2000. Ultima factura este din 2002. Hotararea judecatoreasca prin care am castigat e din 2003. A urmat un dosar de executare incheiat cu pv de insolvabilitate in 2007. Intrerupe acest pv de declarare a insolvabilitatii debitorului, intocmit de executor, prescriptia termenului facturii? Mai pot actiona pe legea insolvabilitatii 85/2006 in anul 2009?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 14:05, 6 Februarie 2009
Prescriptia termenului facturii este de 3 ani de la data emiterii ei.Credem ca se poate incerca o actiune pe 85/2006, dar dupa cum se pare, sansele sunt minime.
termenul de prescriptie incepe sa curga de la data procesului verbal de insolvabilitate. Sunteti in termen. Procesul verbal de insolvabilitate va poate servi si ca dovada ca debitorul isi ascunde bunurile, motiv de suspendare a curgerii termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie adimar55 adimar55 Doresc sa va intreb care este termenul de prescriptie al unui titlu de executare silita(titlul de executare silita din august 2007 anaf vor sa-l puna in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate fredica_2001 fredica_2001 Buna ziua, Intrebarea mea ete legata de termenul in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale. La data de 25.11.2009 s-a incheiat de catre ... (vezi toată discuția)
Schimbarea proprietarului unei creante din 3 in 3 ani, intrerupe prescrierea? georgetta9 georgetta9 In 1999 am luat o tzeapa de la un tip ce s-a prefacut ca vrea asociere pe firma, in fapt fiind camatar mascat. Din 2002, in urma unei hotarari, creanta a fost ... (vezi toată discuția)