avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carte munca

Buna ziua, Am lucrat la o firma de telefonie cu sediul central in Bucuresti si cu magazin in Timisoara. In data de 16.09.08 mi-a incetat contractul de munca (demisie), am fost la Bucuresti , am facut lichidarea. Mentionez ca nu am nici un debit fata de aceasta institutie. Suntem in data de 04.11.2008 si inca nu am primit cartea de munca. Va inchipuiti ca nu imi permit sa ma duc periodic la Bucuresti sa stau pe capul lor sa imi dea cartea de munca, asa ca am facut o imputernicire notariala unei foste colege si colega s-a dus la personal si i s-a spus ca mai dureaza mult pina o sa-i dea cartea mea de munca.Intrebarea mea: in cit timp sunt obligati sa-mi restituie cartea de munca? Cum sa procedez? Pot sa fac o reclamatie aici , adica ITM Timis?Va spun sincer m-am saturat de situatia asta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 22 Decembrie 2008
Puteti reclama si la ITM Timis, intrucit acel punct de lucru este inregistat. Nu exista un termen pentru eliberarea cartii de munca completata la zi, insa sugerez sa le faceti o notificare in care sa pretindeti inminarea cartii de munca pina la o anumita data rezonabila, in caz contrar urmind sa-i actionati in judecata pentru daune interese.
Multumesc.
Aceasta notificare trebuie sa o fac printr-un notar sau o pot face eu ?
Daca o fac eu, pot sa o trimit pe email ( daca este legal) sau o trimit prin posta cu confirmare de primire?
Intr-adevar, e cam mult timp din septembrie si pana acum. Era destul timp pentru a va elibera carnetul de munca.
Colega pe care ati imputernicit-o sa va ridice carnetul de munca nu a fost la ITM in Bucuresti sa reclame situatia? Incercati sa rugati pe cei de la ITM Timis sa ia legatura telefonica cu ITM Bucuresti si sa incerce sa rezolve problema. Mie nu mi se pare asa de complicata, nu stiu de ce se complica ei.
Notificarea nu o faceti prin notariat. Este vorba de o scrisoare pe care o inaintati fostului angajator in care il somati sa va inchida cat mai repede carnetul de munca, in caz contrar amenintati-l ca veti actiona in instanta (ar fi bine sa o expediati prin posta, cu confirmare de primire). Sper sa reusiti. Va urez succes!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, angajatorul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

Prin urmare, depuneti o sesizare la ITM Bucuresti.

PS
despre ce firma este vorba?
Telemobil SA adica spus popular : zapp

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca Krile Krile Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)
Termen de restituire a cartii de munca petrescu oana petrescu oana Pana pe 27 martie 2009 am lucrat la o firma.Cand mi-am dat demisia am vrut sa stau in preaviz,dar enervata la culme ca plec,sefa mi-a zis sa nu mai stau.Mie ... (vezi toată discuția)