In primul rand vreau sa salut toti avocatii acestui site care au atat de multa bunavointa sa raspunda doleantelor noastrea si sa le urez in mod deosebit ,multa rabdare si putere de intelegere.Nu toti ne permitem sa obtinem informatii de la birourile de avocatura si deci haideti sa recunoastem ca ceea ce fac avocatii de aici este mana cereasca ptr cei cu un buget financiar scazut.
Am scris intrebarile mele in privinta unui drept de succesiune si mi s-a raspuns cu profesionalism.Am inteles ca cei care ne raspund sunt oameni care isi cunosc profesia si ceea ce include ea. Le multumesc personal din suflet!
Azi am o singura intrebare domnilor avocati si va rog cu toata stima sa -mi raspundeti.
In problema mea de succesiune m-am impiedicat de notar.Un notar unic pe o zona destul de larga.Un fel de 'baron local'care taie si spanzura si la care trebuie sa te rogi si sa implori sa faca niste convocari sau sa faca ceea ce e in atributia obligatorie a unui notar.
As dori sa stiu unde as putea sa reclam abuzurile acestui notar.Daca exista un forum superior care sa traga la raspundere si sa pot face reclamatii.Cine poate controla si ''taia' avantul acestor persoane?
Mentionez ca daca am avertizat asupra acestor abuzuri de functie ,am fost data pe usa afara.
Va rog mult sa ma ajutati si va multumesc cu mult respect.
Raspunderea disciplinara se aplica si notarilor poublici, iar o reclamatie in sensul celor aratate o puteti face la Camera Notarilor publici din raza teritoriala a Curtii de Apel unde domiciliati.
For superior exista, dar care e problema? Ca poate va dam o parere si asupra ei...
Asta, daca nu va deranjeaza ca va raspund si doamnele, nu doar domnii... :D
Oricum, ca sa faceti plangere ar trebui sa aveti dovezi scrise de la notar...
dovezi scrise?Nu ma deranjeaza daca imi raspunde un Om .Cat despre dovezile scrise..
au trecut 6 luni de cand am semnat cererea pentru succesiune dupa moartea tatalui.Suntem 4 frati ,din care unul nu a vrut sa semneze actele pentru ca mama ,care a fost concubina tatalui meu nu putea sa participe la acest eveniment .El ar fi dorit sa faca mama partaj stiind ca e favorizat.Deci neavand acest drept mama(nefiind sotia legitima la moartea de cujus al tatalui meu) nu poate face nimic si noi ceilalti frati ajungem ptr un act de mostenire in instanta.Va dati seama ca in cazul asta notara ar trebui sa inainteze actele in instanta.Ei bine acest notar care e obligat sa faca niste convocari ,care are niste indatoriri ,nu vrea sa faca acest lucru ca sa nu supere pe mama pe care o cunoaste de mult timp.
ce dovezi sa iau de la ea cand imi da atat de furca??Specific :eu vreau dreptul meu de mostenitor dupa tata .Nimic altceva.
Oricum, va plangeti ca notarul nu face niste convicari ca sa ... nu ajungeti la nicio intelegere, oricum? Pai... ce rost are?
Nu, notarul nu trimite nimic in instanta, mergeti frumusel la un avocat si el va face procedurile...
Nu gasesc exact ce anume a gresit notarul, daca nu va intelegeti, el nu trebuie sa faca nimic...
Ati dori mai degraba sa va trimita 5 scrisorele si apoi sa va ia cateva milioane bune pentru astea? :-/
Daca va vreti dreptul de mostenitor, mergeti in instanta, asa cum corect v-a spus notarul, ca el nu are ce anume rezolva cat timp nu va intelegeti... si nici nu are ce trimite in instanta.
''A fi Om e lucru mare 'la asta m-am referit.Pentru mine conteaza OMUL ,cel care ma ajuta adica.M-ati intrebat daca conteaza si parerea unei doamne..important e cel care raspunde indiferent de gen:).Va multumesc ptr raspuns.Da .Am uitat sa spun ca notarul public stabileste prin încheiere masa succesorala, cu precizarea bunurilor sau a drepturilor care se contesta, întinderea drepturilor mostenitorilor si motivele neîntelegerii, îndrumând partile sa solutioneze neîntelegerile dintre ele pe cale judecatoreasca.Am avocat ,tocmai pentruca nu ma pot duce in tara in fiecare luna;)dar citatiile de la notariat nu au fost trimise la ceilalti mostenitori chiar daca au trecut 6 luni.Eu am nevoie ca notarul sa puna pe rol dosarul succesoral dat fiind neintelegerea dintre parti .Ma rog nu vreau sa ma lungesc .Ar trebuie sa cititi dv mai intai Legea 36/1995
Art. 75 si art 78 .sa invatzati ce atributii are un notar.Deocamdata notarul la care am apelat eu , nu a avut placerea sa coopereze cu avocatul meu .In final ar fi trebuit s -o faca nu?
Succesiune
ContSters53513
Buna seara,
As avea si eu o intrebare, mama mea a murit acu 9 ani,am fost la notar am primit certificatul de mostenitor,iar acu trei ani a murit si tatal ... (vezi toată discuția)
E corect?
caponee
am facut de curand o succesiune la apartament si masina. Apartamentul a fost evaluat la 1 miliard jumate si masina la 65 de milioane. La succesiune am fost ... (vezi toată discuția)