avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drept parcare pe spatiul public din fata Complexului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drept parcare pe spatiul public din fata Complexului rezidential

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri.
Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre proprietarii de apartamente din ansamblul nostru.
Prin acceptarea rezervarii locurilor de parcare, ADP pune indirect intr-o postura foarte incomoda de trei ori mai multi proprietari decat numarul celor care au capatat autorizatie de parcare.

Intrebare:
Nu era normal / obligatoriu ca adp sa ceara o hartie oficiala din partea asociatiei de proprietari inainte sa se pronunte / sa aprobe rezervarea respectivelor locuri de parcare pentru cele cateva persoane particulare, in dauna tuturor celorlalti?

Multumesc anticipat pt raspuns.



Cel mai recent răspuns: DanutCaragata , utilizator 11:13, 15 Februarie 2012
@DanutCaragata

Pe acest forum vi s-a raspuns de catre utilizatori posesori ai unui loc de parcare pe care, in totalitatea lor, le-au obtinut inchirierea exact asa cum vi s-a spus:
- printr-un formular completat (obtinut de la ADP-ul de care apartin) si pe care asociatia de proprietari isi pune avizul ca "proprietarul/chiriasul X locuieste in blocul Y", bloc situat in proximitatea parcarilor amenajate de ADP.

Acest formular este o cerere in sensul cel mai concret al cuvantului. ADP-ul acorda aceste locuri de parcare in limita numarului lor, in ordinea depunerii cererilor.
Locurile de parcare se acorda o data pe an in luna ianuarie. Cine se grabeste poate obtine un asemenea loc de parcare. Ele nu sunt rezervate de la an la an.

Asociatiile de proprietari nu au niciun cuvant de spus in repartizarea acestora pentru ca nu este domeniul lor de competenta, in afara acelui aviz de locuire.

Aceste raspunsuri, asa cum v-au fost date, sunt cele mai bune pe care le puteti primi pentru ca se bazeaza pe realitatea solutionarii din teren.

Interventie moderator

Daca citeati Regulamentul de postare in forum ati fi fost informat de la bun inceput ca nimeni nu va poate garanta o consultatie valabila. Cititi Regulamentul si va veti lamuri!

In plus de asta ati putea multumi celor care, cu bunavointa, si-au luat din timpul lor pentru a va raspunde, nicidecum sa le reprosati ceva! Daca nu va plac raspunsurile, nu le luati in considerare si atat. Fara reprosuri, va rog!

Va multumesc si va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)