avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

M-am casatorit iin anul 1970 si am legiferat casatoria in 1972,atunci cind aveam primul copil.Am locuit si inca mai locuiesc in casa parintilor sotului meu. Din acesta casatorie,a rezultat 3 copii.In anul 1980,sotul meu a decedat (omorit) de un consatean.Mentionez ca eu am crescut si educat cele 3 fice,ducindu-le la studii,liceu_colegiu.In anul 1985,am modificat casa veche.IN 2010.m-am recasatorit legal.Intrebarea mea este..........
Ce drepturi am eu asupra acestei case,cu mentiunea ca in anul decesului fostului meu sot,mi s-a emis un certificat de mostenitor pe vechea casa.Recasatorindu-ma,copii mei imi spun ca eu nu am drepturi la aceasta casa.Specific ca eu am 60 de ani,sunt casnica si nu am pensie si nu am venituri materiale proprii.Ce demersuri ar trebui sa fac,pentru a-mi cistiga drepturile...??????????????????
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:43, 10 Februarie 2012
copiii dvs nu stiu ce vorbesc, faptul ca v-ati recasatorit nu are nici o treaba cu calitatea dvs de proprietar conform certificatului de mostenitor. din ce inteleg, casa a fost a socrilor, a mostenit-o sotul iar la decesul acestuia ati mostenit-o dvs (eventual impreuna cu cele 3 fiice). Daca acesta este cazul stati linistita, nu trebuie sa faceti nimic pentru a va castiga drepturile pentru ca nu le-ati pierdut.
Sunteti proprietara in continuare, nu are nici o importanta faptul ca vati recasatorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul soțului asupra proprietatii Asena1 Asena1 Bună seara asta dori ajutorul dumneavoastră într-o problema...în anul 2000 soțul a decedat în urma decesului sa făcut succesiune cu cei doi fii ai ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s ? Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicusor555 nicusor555 Buna ziua, am mai multe intrebari privind mostenirea care imi revine dupa decesul tatalui in 1985, fiind proprietar. Cand tatal meu a decedat, eu si sora mea ... (vezi toată discuția)