Buna ziua, am mai multe intrebari privind mostenirea care imi revine dupa decesul tatalui in 1985, fiind proprietar. Cand tatal meu a decedat, eu si sora mea eram minori. Mama mea s-a recasatorit dupa 2 ani, schimbandu-si numele de familie. Dupa casatoria mamei cu tatal vitreg, a rezultat o fata. Actual ei locuiesc in casa tatalui meu natural, eu neavand acces in acea casa.
Intrebarea mea este: Cum dovedesc ca sunt mostenitor la acea casa si ce pasi trebuie sa urmez? Va multumesc!
Buna ziua,
Pentru deschiderea succesiunii va trebui sa va adresati fie unui notar, daca va intelegeti omeneste, fie instantei de judecata.
In ambele cazuri dumneavoastra dovediti ac sunteti mostenitor prin certificatul de deces al tatalui, de nastere al dumneavoastra si, daca e cazul, de casatorie al mamei cu tatal natural (normal nu ar trebui asa ceva).
Sora va aduce, in plus, certificatul ei de casatorie (daca e cazul).
Va vor trebui actele bunurilor din masa succesorala.
Actele pe care nu le detineti le puteti procura in duplicat.
Mostenire
mayacrisan
Buna
as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)