buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent: stau intr-o casa care e pe numele meu si al fostului sot. El este proprietar pe jumatate de casa dar nu are adresa aici.De doi ani nu mai locuieste cu mine si am intentat proces de partaj,fiind divortati de 13 ani. Din vara vine si ma agreseaza vebal si psihic atat pe mine cat si pe copii.Am chemat politia si am avut apoi si o intrevedere acolo unde a semnat ca isi va vedea de treaba lui. Acum vine mereu si face totfelul de lucruri care ma supara. As putea sa-i pun restrictie de intrare in curte si in casa pana se vor lamuri lucrurile dupa partaj?Mentionez ca are o influenta negativa si asupra copiilor, ei fiind elevinu se pot concentra asupra scolii,cel mare are 16 ani iar cel mic are 8 ani.
Nu exista in legislatia noastra intredictie sau restrictie pentru asemenea situatii.
Este proprietar pe 1/2 din locuinta asa ca pana la partaj si evacuare nu puteti fac nimic.
poate fi sanctionat ori de cate ori provoaca scandal asa cum ati procedat si pana acum cand ati apelat la politie, dupa caz .
Neavand domiciliul la aceeasi adresa, desi proprietar, nu poate patrunde in locuinta fara acordul dvs.
Daca insista si intra in mod fortat, fara acordul dvs., puteti sa faceti o plangere penala pentru violare de domiciliu.
Ar fi bine ca atunci cand se intampla evenimentul sa fie si doi martori de fata.Macar il speriati si poate in acest mod va lasa in pace pana la finalizarea partajului.
Va multumesc pentru raspunsul dumnavoastra.
Cui as putea sa cer ajutor pentru a putea sa-l fac raspunzator pentru faptul ca ma supune la un stres continuu atat pe mine cat si pe copii?De asemenea sunt in proces si pentru acordarea pensiei alimentare copiilor.El imi achita suma de sase sute de roni dar la data cand vrea el si mereu ma ameninta ca urmatoarea luna nu-mi mai da nimic.Si acesta este tot un stres la care suntem supusi. Mereu il suna pe cel mic si ii "infecteaza"creerul cu tot felul de promisiuni iar cel mic din cauza ca-l iubeste mult face ce spune el.Este adevarat caas putea obtine si o indemnizatie de crestere acopiilor de la el?
Chiar daca nu are domiciliul la acea adresa, el este proprietar pe jumatate de casa., iar dreptul la proprietate este garantat prin constitutie. Actiunea de violare de domiciliu se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Patrunderea in domiciliu poate fi savarsita in orice mod, oricare ar fi procedeul intrebuintat si oricum s-ar manifesta actiunea faptuitorului, daca a avut ca rezultat patrunderea intr-un domiciliu strain. O cerinta esentiala a infractiunii de violare de domiciliu este ca actiunea sa fie savarsita fara drept. Daca sotul actioneaza in temeiul unui drept - dreptul lui de proprietar pe jumatate de casa-, nu se mai realizeaza elementul material, chiar daca persoana care foloseste locuinta se opune.
Violare de domiciliu?
aladdin
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta. Doi parinti si doi copii(majori, fiecare la casa lui). Mama decedeaza, se dezbate mostenirea. Casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)