avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul unei persoane care exercita cu caracter ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere

Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru postul de sef serv, Politia Locala dar in urma notei obtinute (4,50) a picat examenul . A fost numit din 01.01.2012 ,ca interimar sef serviciu (exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante), dar ce nu inteleg de ce salariul de baza a fost stabilit la 2003 lei. Am inteles ca exista portita de plata ca si sef de serviciu deplin dar ce nu inteleg cum a fost posibila o astfel de marire a salariului de incadrare 976-2003 ,fiind tot insp.as.1.. Ma poate lamuri cineva ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 21:54, 7 Martie 2012
In tara pilelor, a relatiilor si a spagilor. Dupa cum va prezenta situatia viorina67si nu este singura se vede clar ca desi d.l a luat o nota foarte proasta la examen, cu toate astea tot dumnealui a fost numit ca sef, fie el si interimar. De cine a fost numit? De catre primar. Dupa 6 luni tot primarul ii mai prelungeste cu 3 luni sederea si ocupa un post de conducere pe care l-ar merita altii care sa fie si capabili. Cand am facut referire la ANFP am vrut sa scot in evidenta cu toata certitudinea ca este singura institutie unde nu pot interveni nici un fel de pile pentru ca pe plan local politica si nepotismul e inca in floare. In primaria in care lucrez jumatate din personal sunt sot/sotie, mame/copii, soacre/gineri, matusi/nepoti, nasi/fini, ori membri ai partidului , sa fim seriosi . Si sa nu-mi spuneti ca in cazul de fata nu se vede clar influenta si nicidecum competenta, pentru ca dovada clara este insasi nota obtinuta de candidat la examen. viorina67 ne poate spune mai multe. Si chiar, de multe ori ma intreb in ultima perioada, oare eu in ce tara traiesc?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
inteleg ca pentru functia data s-a organizat concurs insa nu a fost ocupata. de aceea institutia a avut posibilitatea, cu avizul ANFP, de a promova un functionar public in sensul de a exercita cu caracter temporar functia, lucru pe care l-a si facut.
Perioada in care un functionar public exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere, acea perioada se ia in calcul la vechimea in specialitate dar si in functia publica al carui titular este, in ideea ca aceasta exercitare a fost desemnata de catre conducator, si nu a constituit manifestare de vointa, precum ar fi in cazul examenului/concursului de recrutare/promovare. perioada in care un functionar public este efectiv titular al unei functii publice de conducere(ocupata prin concurs/examen), nu constituie vechime intr-un grad si o functie publica de executie, dat fiind ca functionarul nu o mai detine pe cea de executie, prezentandu-se din proprie initiativa si promovand un examen/concurs organizat pentru ocuparea functiei publice de conducere.

in ceea ce priveste functia publica de sef politie locala, aceasta nu este prevazuta in dispozitiile Legii 188, ca fiind una din functiile de conducere din administratia locala, pentru care ANFP are obligatia de a organiza concursul de ocupare, de aceea concursul se organizeaza de catre primaria in speta, cu avizul ANFP, si implicit desemnarea membrilor din comisie.

totodata, in perioada in care un functionar public exercita cu caracter temporar o functie de conducere, potrivit art.92 (5) din Legea 188/1999 r2, acesta are dreptul la salariul functiei publice de conducere pe care o exercita temporar, daca acesta este mai mare decat cel al functiei publice de executie detinute.
cristinacrivat a scris:

in ceea ce priveste functia publica de sef politie locala, aceasta nu este prevazuta in dispozitiile Legii 188, ca fiind una din functiile de conducere din administratia locala, pentru care ANFP are obligatia de a organiza concursul de ocupare, de aceea concursul se organizeaza de catre primaria in speta, cu avizul ANFP, si implicit desemnarea membrilor din comisie.

Ba mai pardon:D...poate fi! Initiatorul topicului vorbeste despre functia de sef serviciu politie locala, care, asa cum rezulta din legea 155/2010, poate fi functionar public sau personal contractual. Daca vorbim de functie publica (si eu asa inteleg, din moment ce se face referire la ANFP si numirea prin delegare pentru 6 luni in baza legii 188/1999, fix ANFP-ul organizeaza concursul de recrutare). Daca mai coroboram atributiile cu cele prevazute de art. 2 din legea 188/1999 pentru exercitarea puterii publice, ar rezulta ca, in mod obligatoriu, seful politiei locale trebuie sa fie functionar public!
poate nu s-a inteles, nu am spus ca nu e functie publica, numai ca nu se organizeaza concursul de recrutare pt el, de catre ANFP.
Cineva care stie mai multe din practica (teoria o cam cunosc), cine are competenta de organizare a examenului de promovare in functia de sef serviciu evidenta persoanelor, sef birou evidenta persoanelor si sef birou stare civila?
Persoanele care ocupa in prezent aceste functii sunt numite temporar pe o perioada de
6 luni.
Cand se organizeaza concursul, la expirarea celor 6 luni sau se poate oricand in interiorul celor 6 luni?
Daca la examen se prezinta un politist(care ca functionar public este inspector asistent) acesta isi poate pastra si drepturile de politist sau trebuie sa renunte la statutul de politist?
Va intreb pentru ca la un serviciu de evidenta a persoanelor examenul de recrutare in functia de sef serviciu s-a desfasurat la nivel local. Au fost perioade in care au existat modificari in privinta organizarii concursurilor pentru evidenta persoanelor?
Cine stabileste bibliografia in aceste cazuri?
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Suspendare secretar comuna? dan18dana18 dan18dana18 o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ... (vezi toată discuția)
Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)