avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare secretar comuna?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare secretar comuna?

o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ANFP (AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI) dar intrebarea este persoana numita temporar poate da concurs pentru functia publica??? ca nici nu are voie sa stea la nesfarsit pe functie publica fara concurs??? care-i solutia???
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 14:33, 21 Iunie 2012
Ce-i aia suspendat pe durata nedeterminata? A plecat la capsuni in Spania? Legea 188/1999 preveed ca perioada maxima de suspendare a raportului de serviciu durata de 3 ani. Cat timp este suspendat raportul de serviciu al secretarului, pe functia sa poate fi promovat temporar un fp care indeplineste conditiile de vechime si studii. Cand functia publica ramane vacanta, se organizeaza concurs de recrutare, la care poate participa inclusiv cel care a asigurat interimatul.
faceti o confuzie. nu exista suspendare pe perioada nedeterminata in cazul functionarilor publici. insa un lucru este cert, cat timp titularul functiei este suspendat, functia detinuta devine temporar vacanta.
avand in vedere art.4 alin.(3) din legea 188/1999 r2, functiile publice temporar vacante pot fi ocupate in 2 moduri: prin concurs pentru ocupare pe perioada determinata, sau prin redistribuire.
insa dvs vorbiti de o functie publica de conducere temporar vacanta, si in cazul functiilor publice de conducere, mai exista exercitarea cu caracter temporar, potrivit art.92 alin.(1) si alin.(4).
astfel ca, in cazul promovarii temporare, trebuie sa retineti ca nu poate exercita temporar functia in speta, temporar vacanta, decat un functionar public din cadrul institutiei, care indeplineste condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are sanctiuni disciplinare neradiate.
perioada pentru care o exercita este până la data încetării suspendării titularului, asa ca nu este nevoie sa se organizeze concurs la 6 luni (acesta fiind cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere vacante).

functionarul public respectiv pe perioada in care este promovat temporar pe functia de conducere, ramane in continuare titularul functiei de pe care a fost promovat.
astfel ca, pentru ca functionarul public promovat sa o ocupe o alta functie decat cea al carei titular este, are posibilitatea de a se folosi de oricare din modalitatile de modificare a raportului de serviciu enumerate la art.87 alin.(2) din legea nr.188/1999 r2, insa pentru a deveni titularul unei alte functii publice vacante, are posibilitatea de a se transfera, muta, sau de a sustine si promova un examen/concurs de recrutare sau promovare, in masura in care indeplineste conditiile impuse de lege, si de fisa postului in speta.

asa ca revin si spun, functia publica temporar vacanta de conducere, pe care este promovat temporar un functionar public din cadrul institutiei, poate fi exercitata de acesta pana la reluarea activitatii titularului acestei functii. astfel ca la acel moment, persoana promovata isi va relua activitatea pe functia al carei titular este, deoarece si functia sa, in perioada in care este promovata, se suspenda si postul sau devine temporar vacant.

postul nu este vacant ci temporar vacant, daca titularul este suspendat
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
ContSters233010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare raport serviciu functionar public ionut c ionut c Buna ziua! Unul dintre functionarii publici a cerut suspendarea raportului de serviciu pentru o perioada de 10 luni, fiind numit intr-o functie de director. ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru postul de secretar unitate administrativ-teritoriala ContSters187706 ContSters187706 Am o nelamurire cu privire la maniera de interpretare si corelare a doua texte de lege: [i][b]1.[/b] [u]Lege nr. 188 (r2) din 08/12/1999[/u] Art. 57. (7) ... (vezi toată discuția)
Functionar public martita martita Buna seara.Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea probleme.Un post de sef serviciu devine temporar vacant sau vacant ,in urma pensionarii titularului de ... (vezi toată discuția)