avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanctiuni mi s-ar aplica pentru accident pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanctiuni mi s-ar aplica pentru accident pe trecerea de pietoni?

buna ziua!in 01 martie 20011 am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni,din cauza vizibilitati scazute,adik inaintea trecerii erau masini parcate,si in timpul acela treceam si eu si acele 2 persoane ca nici ei nu sa-u asigurat!la locul accidentului au sosit 2 salvari care le`a confirmat ca sunt bn si nu au nevoie de spitalizare,ei au refuzat ptr mai multe investigatii transportu la spital.au dat declaratie ca nu au pretentii de nimik,eu la randu meu i-am ajutat cu niste banuti si cu niste radiografii ca se plangeau de dureri de cap de picioare(eu aveam cca 30-35 km?h) a fost totul bn pana au inceput cu pretentii si am rupt legatura cu ei.pe data de 06 februarie 2012 mi`a venit o citatie sa ma prezint la politie,am fost acolo am depus o declaratie,acolo am aflat ca au fost la medicina legala barbatului ia dat 35 de zile de ingrijiri pentru o entorsa si aberatii ce mai scria acolo si femeii ptr un hematom care i la extras cu seringa (a stat 4 zile in spital) din ureche ia dat 25 de zile(mi se pare exagerat totusi),a doua zi sau prezentat si ei la politie.am luat legatura cu ei a doua zi sa imi zica ce pretentii materiale au sa nu ne mai taram prin tribunale si mi`au zis ca vor 250 de mil.atat am inchis si gata.acum intrebarea mea este ce pedeapsa m`i sa`r aplica mie ca stundent fara nici un venit?apropoo sunt urmarita penal ptr art.183 alin.1 si 3.va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:30, 19 Ianuarie 2024
Spuneţi că fapta s.a petrecut in 2011 şi aţi fost chemat la poliţie in 2012. Ce s.a întâmplat in această perioadă, când au depus plângere împotriva dv.stră. Infracţiunea ptr care sunteţi cercetat in alin1 şi 3 se pune in mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, plângere care se formulează in 60 de zile de la dată săvârşirii faptei. Deci când au formulat plângerea?
cred ca temeiul legal este art 181 si nu 183. pedeapsa poate fi intre 6 luni si 5 ani, probabil ca se va pronunta si suspendarea executarii pedesei. La care se adauga daunele materiale / morale in masura dovedirii lor.
Aceste daune vor fi platite de catre asiguratorul RCA unde era masina in evidenta, deci nu le veti achita dvs. Singura problema ramine cazierul judiciar pe care il veti avea precum si anularea permisului auto ptr un an de zile de la data raminerii definitive a sentintei de condamnare (daca se ofera suspendarea executarii).
am inteles ca pe data de 4 aprilie

mai este o problema mare ca asigurarea mea era expirata,si fiind la prima abatare imi da cu suspendare nu?deci daca nu am avut rca si nici un venit lunar ce mi se intampla?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Atunci înseamnă că au depus plângerea in termen.ptr art 184 alin 1 pedeapsa este de la o lună la 3 luni sau amendă iar pe alin.3 de le 3 luni la 2 ani sau amendă . Dacă vi s.a întocmit cu acea ocazie proces verbal de către poliţie in sensul că sunteţi vinovat şi accidentul s.a produs datorită nerespectării dispoziţiilor legale sau măsurilor de prevedere , atunci fiind vorba de 2 persoane cel mai probabil veţi primi o pedeapsă de câteva luni cu suspendare. În privinţa pretenţiilor solicitate, vor fi admise in măsura în care vor fi dovedite. Ar trebui să vă angajaţi un avocat. Este un proces lung şi destul de urât şi necesită destul de multe cunoştiinte de specialitate.
penal, se intimpla ce v-am spus. Civil, veti fi obligat la plata banilor si daca nu aveti nimic de executat silit atunci nu vor recupera nici un ban de la dvs. daca aveti noroc, se prescrie plata despagubirilor.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am si eu o mica intrebare.am mers cu masina cu numerele ... AndreiXoz AndreiXoz Buna ziua,am si eu o mica intrebare.Am mers cu masina cu numerele provizorii expirate de 3 zile,mi s a facut dosar penal,dar s a clasat.Acum la politie mi a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)