avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate combustibili 2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate combustibili 2012

Buna ziua,
Va rog frumos daca puteti sa imi spuneti cum se fac inregistrarile contabile a unui bon fiscal de motorina, care sunt sumele, un exemplu concret. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:27, 31 Martie 2012
Daca masina este folosita conform OG 34 de catre oricine altcineva decat de administrator (sofer, agent vanzari samd) puteti sa deduceti tot combustibilul. Daca nu se deduce numai 50%.
Daca asociatul unic este si angajat ca director si este si sofer, cat se deduce?
Daca este angajat ca sofer la firma 100% daca este angajat ca director 50%.
Deh misterele legislatiei noastre.
Dar daca este angajat al firmei, vorbim de masina personala si de un bon fiscal de motorina de la orice furnizor adus spre decontare?
Daca exista contract de comodat care sa prevada si decontarea cheltuielilor de combustibil atunci da.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Deducere tva carburant cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)