avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scaderea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scaderea salariului

Pot angajatorii sa-mi micsoreze salariul daca nu vreau sa indeplinesc o sarcina ce nu este trecuta in fisa postului, odata ce mi-a fost marit , pe motiv ca alt angajat care face acelasi lucru ia mai putin decat mine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 11 Februarie 2012
Modificarea salariului se poate face numai cu acordul dvs .... exista situatii in care acesta poate fi micsorat, fara acordul dvs , dar perioadele sunt limitate ... este vorba despre aplicarea uneia dintre sanctiunile disciplinare de mai jos :
- retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
- reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
- reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
deci in situatia mea nu poate sa imi ia pe o perioada indelungata din salariu orice ar fi , nici sa imi adauga responsabilitati fara acordul meu/marire de salariu multumesc anticipat.
Atentie, nu intotdeauna teoria se potriveste cu practica si puteti avea surprize!
corleonex a scris:

deci in situatia mea nu poate sa imi ia pe o perioada indelungata din salariu orice ar fi , nici sa imi adauga responsabilitati fara acordul meu/marire de salariu multumesc anticipat.

Numai daca este vorba despre o sanctiune disciplinara ...

Daca este vorba despre o decizie unilaterala a angajatorului de modificare a salariului, aceasta se poate ataca in instanta.

Daca modificarea salariului se face prin acordul partilor aceasta poate fi pe durata determinata sau pe durata nedeterminata , dupa caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza Monica H. Monica H. cum pot reduce salariul de baza al unui salariat? (vezi toată discuția)