avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

de curand am facut un test paternitate la iml timisoara si am primit rezultatul in instanta. Rezultatul a fost cel pe care il stiam eu , mama, insa tatal il contesta spunand ca am "mânjit" testul bazandu-se pe faptul ca plicul cu rezultatul de la IML nu s-a deschis in prezenta lui ci era deschis deja.

Tatal copilului spune ca procedura cerea ca plicul sa fie deschis numai in prezenta lui.

Eu nu am fost la nici una din infatisari asa ca nu am putut sa aflu nimic in acest sens.

Intrebarea mea este : A fost corecta procedura sau nu? se desface plicul dinainte? sau a fost un "abuz"?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 06:05, 13 Noiembrie 2008
Nu stiu sa scrie undeva ca plicul trebuie sa se deschida in prezenta lui.Poate va precizeaza el temeiul legal.
Nu se poate ,,manji asa cum sustine el acest test IML.
Are dreptul de a cere contraexpertiza daca contesta.Asta insa nu inseamna ca rezultatul va fi altul.

avocat Claudiu Lascoschi
Pt ca in cererea de chemare in judecata (tagada paternitatii) fostul a mintit si mi-a atribuit fapte injositoare ireale ( relatii extraconjugale deci infidelitate) am depus o cerere reconventionala care mi-a fost acceptata prin care solicit daune morale 3600 lei (exact cat a costat testarea ADN) si am mai solicitat si schimbarea numelui minorului (sa poarte numele meu de familie , a mamei) aratand dezinteresul tatalui .
Cererea mi-a fost acceptata si mi s-a cerut pana la termenul fixat de judecatorie sa achit taxele judiciare si timbrele.
Ca Nu am avut relatii extraconjugale stiu 100% ca e asa si ca nu poate nimeni sa dovedeasca altfel- am motivele mele.
Alta este "durerea" : sunt sanse sa si primesc banii aceia? sau pierd si banii de timbru??
Fostul continua sa ma denigreze in fata parintilor mei (copilul e prea mic ca sa il punem la socoteala)chiar si asa cu rezultatul negru pe alb ca este fiul lui si eu nu doresc sa stau cu mainile in san in timp ec el ma ponegreste. O lectie i-ar prinde bine!

multumesc!!
Eu nu inteleg cum a iesit expertiza IML.
Ce rezulta din ea?
Cred ca daca se va dovedi ca ati fost data in judecata aiurea instanta ar putea sa va acorde daune morale.Dar vedeti ca trebuie sa le dovediti.

avocat Claudiu Lascoschi
pe scurt ... nu m-am opus la testarea ADN am acceptat (de fapt chiar eu am propus cand el a inceput cu "da, dar daca nu e copilul meu??") si rezultatul a fost ca este copilul lui. stiti dvs 99,99999%
Nu pt tagada paternitatii am cerut daune ci pt faptul ca actiunea sa a motivat-o cu "relatii extraconjugale"
eu am cerut sa dovedeasca cu martori sau probe sau sa isi retraga acuzele. In caz contrar - deci nici asa nici asa - sa plateasca daune morale .
Eu as putea dovedi ca nu am avut relatii extraconjugale pt ca starea sanatatii nu imi permitea ca insarcinata fiind si apoi lehuza sa dau iama printre barbati (ne-am casatorit cand aveam 7 luni de sarcina- atunci stia ca e al lui mai apoi a uitat se pare)... Dar cred ca nevinovatia mea nu trebuie dovedita ci acuzele domnului ... Nu-i asa?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
lili5, utilizator
Daca stabilirea paternitatii se face pe cale instantei de judecata, efectuarea testului de paternitate constituie o proba incuviintata de instanta iar rezultatul nu se prezinta "tatalui" ci la dosarul cauzei unde va fi studiat de instanta si celalalte parti din dosar. In consecinta este gresita aprecierea tatalui cu privire la momentul si de catre cine se deschide plicul respectiv.

Alte discuții în legătură

Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Daune morale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma ... (vezi toată discuția)