avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in cazul unui dosar civil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in cazul unui dosar civil

Buna ziua,

Va contactez in legatura cu un dosar civil deschis de asigurator pentru plata unei daune provocata unui autoturism aflat in leasing la momentul accidentului.
In aprilie 2009 fata mea a fost implicata intr-un accident rutier in uma caruia autoturismul aflat in leasing a fost avariat partial. Fata mea nu s-a asigurat la traversarea pe un drum cu o banda pe sens si fara trecere de pietoni (Zona Baldana, La Maici). Soferul a intrat in depasirea unui autoturism, a trecut pe contrasens si a accidentat-o.
Desi copilul a avut nevoie de spitalizare si mai multe interventii chirurgicale, am ajuns la o intelegere amiabila.
Acum, la 3 ani de la accident, am primit somatie din partea asiguratorului pentru plata daunei in valoare de aproximativ 75.600 lei (plata reparatiilor autoturismului implicat in accident) cu mentiunea ca daca nu achitam aceasta vor trece la executare mobila si imobila.
Avand in vedere ca eu raspund pentru faptele minorei, si nu am posibilitatea de a achita aceasta suma, ma pot executa silit cu locuinta care este pe numele meu?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt pusa intr-o situatie disperata si nu am la cine sa apelez.
Va multumesc frumos si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:32, 11 Februarie 2012
Daca, dauna solicitata si, actiunea de instanta pentru o eventuala angajare a dumneavoastra in ''raspunderea delictuala", a trecut trei ani, creanta de care se face vorbire este prescrisa. Ridicati la prima zi de infatisare sau prin intampinare "exceptia prescrierii dreptului la actiune", mai mult daca nu cunva se poate invoca "termenul special de doi ani" de prescrie a dreptului la actiune (art. 3 alin 2 din D. Lege Nr. 167/1958), Invoc decretul respectiv ca este in vigoare pentru faptele si actele intocmite inainte de intrarea in vigoare a N.C.civil (art.6 din norma indicata N.C.) Succes..:((:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata societate asigurari maque maque Buna seara, La inceputul lunii Decembrie, anul trecut am avut un accident rutier in urma caruia autoturismul pe care il conduceam a fost avariat. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului? Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: o masina , parcata pe carosabil, a fost lovita in plin de un alt autoturism care venea cu viteza foarte mare din sens ... (vezi toată discuția)