avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime integrala pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime integrala pensie

as dori sa stiu la 39 ani si 10 luni lucrati cate puncte de pensie ma incadrez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 11 Februarie 2012
Punctele de pensie nu se calculeaza in functie de vechime ... in anul 2012, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei.
Pentru a va da seama cum se calculeaza punctajul pentru pensie va redau din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 94
(1) Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.
...
Art. 95
(1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr.5 sau, dupa caz, anexa nr.6.
...
(4) La calcularea punctajului mediu anual, a punctajului anual si a punctajului lunar se utilizeaza 5 zecimale.

Art. 96
(1) Punctajul anual al asiguratului se determina prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate in anul calendaristic respectiv.

(2) Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica.
...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul puncte pensie silster silster Cum se calculeaza punctul de pensie ? (vezi toată discuția)
Calcul pensii rodaf rodaf Buna dimineata.S puneti-mi va rog cum se calculeaza o pensie, stiam ca se calculeaza in functie de venitul pe ultimile 6 luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie ana56 ana56 as vrea sa verific daca pensia mamei este bine calculata, si corespunzator unitatii in are a lucrat. unde sau l ce instituite trebuie sa ma adresez? sau ... (vezi toată discuția)