avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Alaturi de execeptiile de la plata taxei auto prevazute de art. 3, Legea privind noua taxa auto stabileste, la art, 8, ca taxa nu se plateste nici atunci cand autovehiculele sunt incadrate in categoria vehiculelor istorice
Imi cer scuze dar ce se intelege prin acest aliniat.sa imi raspunda cine stie 100%.ms anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:25, 11 Februarie 2012
ORDIN nr.1.700 din 12 octombrie 2005,publicat in monitorul Oficial al romaniei Partea I nr 935/20 oct 2005 al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului privind modificarea şi completarea Reglementărilor privind condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare
"2. Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelaşi tip de caroserie şi acelaşi tip de motor) este de cel puţin 30 de ani. Vehiculele istorice pot fi originale, restaurate şi reconstruite, sens în care deţinătorii lor vor obţine un atestat de vehicul istoric, emis de către autoritatea naţională a FIVA (Federaţia Internaţională a Vehiculelor Istorice) în România, Retromobil Club România. Pentru vehiculele istorice, Registrul Auto Român eliberează CIV dacă vehiculul deţine un atestat de vehicul istoric şi dacă el corespunde în ceea ce priveşte verificarea stării tehnice,având în vedere caracteristicile tehnice de la data fabricaţiei. Registrul Auto Român menţionează în CIV eliberate vehiculelor istorice textul «Vehicul istoric». Totuşi, dacă Registrul Auto Român constată că un vehicul cu atestat de vehicul istoric nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru încadrarea în această categorie, nu eliberează CIV. De asemenea, tot pe baza atestatului de vehicul istoric se va înscrie textul «Vehicul istoric» şi în CIV deja eliberate pentru vehiculele istorice înmatriculate în România."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pentru o masina de epoca ?????/ Mihai 2009 Mihai 2009 Am o masina de epoca si imi trebuie RCA . Cine ma poate ajuta cu cateva lamuriri ? Deci daca am accident cum imi repar masina pe RCA -ul vinovatului? Stiut ... (vezi toată discuția)
Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Parcelare teren intravilan cosmogirl cosmogirl Am si eu o portiune de pamant care a fost introdusa in intravilan.Am facut cadastrul la teren si acum urmeaza parcelarea.Cel cu terenul vis a vis de mine a ... (vezi toată discuția)