avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcelare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcelare teren intravilan

Am si eu o portiune de pamant care a fost introdusa in intravilan.Am facut cadastrul la teren si acum urmeaza parcelarea.Cel cu terenul vis a vis de mine a lasat portiune de drum de 5 m acum 2 ani cand a parcelat,eu nu am drept la drum.
as vrea sa stiu cati metri este nevoie sa las si eu drept drum pentru a putea realiza parcelarea?exista un minin de metri?daca as lasa si eu 4 m,ar fi in regula?metri pe care vreau sa-i vand fiecarui viitor cumparator de parcela.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cosmogirl , utilizator 15:49, 14 August 2010
drum acces auto - 4 m latime - pare suficient.
Pentru studiu, vezi:
- Ordinul Nr. 1043 din 15 decembrie 2003 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003 pentru aprobarea Reglementărilor privind condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România - RNTR 2
- Directiva 2002/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului Europei
din 18 februarie 2002 de modificare a Directivei 96/53/CE a Consiliului de stabilire a dimensiunilor maxime autorizate în trafic intern și internațional și a maselor maxime autorizate în trafic internațional pentru anumite vehicule rutiere care circulă în cadrul Comunității.

pentru textele legale, vezi:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
legalmgm, utilizator
Multumesc frumos!
In cazul nostru primaria face presiune sa donam drumul,si eu si cel de langa,eu voiam sa stiu daca pot face parcelarea lasand aceasca dimensiune de drum,4-5 metri,si pe viitor cei ce-si vor cnstrui pe acest pamant vor decide daca doneaza sau nu drumul .
Daca nu-l donati nu il asfalteaza, nu are denumire etc.
Studiati prevederile legale de mai sus si discutati si cu cadastristul care va face dezmembrarea.
Asa este,insa eu am o nelamurire daca pot face parcelarea lasam drum 4 m langa cei 5 m ai vecinilor de peste drum,si pe viitor poate proprietarii vor face si donatie la primarie,e decizia lor...
Ma interesa exact parerea unui cadastrist in legatura cu marimea drumului pe care trebuie sa-l las si daca am nevoie de ceva declaratie de la cei de peste drum.Cica acum vreo 3 ani latimea obligatorie a drumului trebuia sa fie de 5 m,actual ar fi de 9 m,deci impreuna am forma 9 m aia.Fara bucat asta de 9 m de drum eu n-am putea face parcelarea,asa sa fie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces pentru dezmembrare teren Gia Surdu Gia Surdu buna ziua. detin un teren de 1 ha (26 m / 380 m aprox) si as dori sa-l dezmembrez in 5 parcele. terenul se afla in magurele - ilfov. va rog sa-mi spuneti ce ... (vezi toată discuția)
Drum acces puz ddtkorny ddtkorny Buna ziua Daca ma poate ajuta cineva cu informatii: Am un teren de 2 ha, la cca. 500 metri de la un Drum judetean. Doresc sa fac un PUZ, parcelare. Am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat teren dar nu pot sa obtin autorizatie de constructie MonaMT MonaMT In mai 2008 am cumparat o parcela de teren extravilan intr-o comuna de langa Piatra Neamt. Cel care mi l-a vandut il cumparase anterior in iulie 2007 - ca o ... (vezi toată discuția)