avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum acces PUZ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum acces PUZ

Buna ziua
Daca ma poate ajuta cineva cu informatii:
Am un teren de 2 ha, la cca. 500 metri de la un Drum judetean. Doresc sa fac un PUZ, parcelare. Am problema cu drumul de acces. Exista un Drum de exploatare, drum de acces catre parcela mea de cca. 4m latime, un drum de camp pietruit. Eu, in PUZ-ul initiat de mine, las drum de 9 m latime catre parcele, dar drumul care duce de la terenul meu, de la PUZ-ul initiat de mine, catre DJ are o latime doar de 4 m.
Regulamentul de Urbanism, Codul Civil prevede concret o latime a drumului de acces ? Eu am vazut doar ca trebuie ca masina de pompieri sa poata trece, cca. 3,5 m.
Mentionez ca mai sunt 2 drumuri de camp, care si ele, figureaza la OCPI si prin care se poate ajunge la parcela mea. La parcela mea se poate ajunge prin 3 drumuri de exploatare, 3 drumuri de camp, dar fiecare de cca. 4 m latime si nici unul nu are latimea de 7 m.
Imi este teama ca Consilul Local al Comunei nu-mi va da aviz favorabil, din cauza latimii drumului de acces catre DJ (desi sunt 3 drumuri de exploatare care figureaza la OCPI, dar nici unul nu are latimea de 7 m). Daca cineva s-a confruntat cu astfel de situatii sau cunoaste legislatia mai aprofundat, va rog mult sa-mi scrieti

Alte discuții în legătură

Drum de access karen20dec4 karen20dec4 Doresc sa achizitionez impreuna cu un amic 2000 mp teren. Parcela mare de 2000mp va fi impartita in doua, doar una dintre ele va fi la drumul principal, cea de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute Cyberax Cyberax Buna ziua! Acum 3 ani am vrut sa cumpar o parcel de pamant dar parcela nu avea cale de acces de la strada principala. Proprietarul a lasat un drum de servitute ... (vezi toată discuția)