avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de access
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de access

Doresc sa achizitionez impreuna cu un amic 2000 mp teren. Parcela mare de 2000mp va fi impartita in doua, doar una dintre ele va fi la drumul principal, cea de a 2-a va fi in spate. Este necesar crearea unui drum de acces catre a2-a parcela.
Drumul de acces va avea lungime 36m

Dupa cearea drumului de acces el devine public ,adica nu mai este in proprietatea noastra ?

Trebuie respectate niste norme? (pompieri, loc de intoarcere?)

Care este latimea minima adrumului acces.

Multumesc


Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:52, 28 Iunie 2015
Nu drumul de acces trebuie sa indeplineasca niste alea minime conditii

ci lotul dvs pe care urmati sa construiti....adicatelea autorizatia de constructie e conditionata
Multumesc pentru raspuns.
PUZ pentru zona este p+1, POT 30%, cele 2 loturi vor avea 1000mp fiecare.
Lățimea drumului de acces în general trebuie să permită un acces auto- deci 3,5-4m.-depinde cât este stabilit prin Regulamentul local de urbanism.Nu este o lățime stabilită prin lege.(cod civil)
Drumul rămâne privat deoarece nu este deschis circulației publice, proprietățile fiind prop. private. și rămâne tot al d-voastră. Pentru loc de întoarcere este loc la fiecare proprietate, ca să nu vă mai faceți griji iar mașina de pompieri, mașina cu mobilă, mașina de construcții, vidanja - nu vin în fiecare zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala pt. drum de servitute: 4m sau 7m? gabi-mirela gabi-mirela In anul 2007 am achizitionat un teren in Domnesti-Ilfov care beneficiaza de un drum de servitute cu latimea de 4m si lungimea de 60m. In anul 2010 am vrut ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)