avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj - executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj - executare silita

Buna ziua! Am trait cu o persoana in concubinaj din 2002 pana in aprilie 2007 cand ne-am casatorit. In 2004 s-a nascut o fetita. In aprilie 2007 ne-am casatorit. Dupa primii doi ani de concubinaj(am locuit in Italia pana in august 2007) mama mea mi-a facut act de vanzare cumparare pe apartamentul pe care il detinea. In august 2007 am divortat pentru ca fostul sot era intr-o relatie cu o vecina de 3 ani. In primul an l-au certat parintii mei si ai lui ,in al doilea am aflat si eu dar a promis ca se schimba. In data de 15.08.2007 am decis sa divortam pentru ca se purta cu mine din ce in ce mai urat. Din 2007 pana in 2011 a tinut procesul de partaj cel de divort terminandu-se ceva mai repede. In acest proces de partaj el imi cere mie diverse sume spunand ca eu as fi avut aceste sume cand am divortat (15.000 de euro, 25.000 de euro, 35.000 de euro). Dupa 4 ani de proces s-a hotarat dupa ce am fost la mai multe instante ca trebuie sa-i dau suma de 5.800 de euro pe care de altfe! l eu nu-i am. A venit cu executorul si mi-au pus oprire pe salariu. salariul meu este de 400 lei pe luna(lucrez la o fundatie umanitara cu jumatate de norma). Am vazut ca este prea mica suma pe care trebuie sa mi-o ia pe luna asa ca mi-au facut acum proces pentru data de 02.03.2012 exeuctarea silita fiind facuta in data de 16.01.2012. Acum vor acel apartament spunand ca fostul sot are 50% din el . Apartamentul a fost vandut in 2011 unei rude. Acum ei vor sa anuleze acel act de vanzare cumparare contra sumei de 5.800 de euro. Ce pot face eu? Ce ma sfatuiti? Au cerut ca judecata sa fie facuta chiar si in lipsa fiind constienti ca cel carui i-am vandut apartamentul este in Italia. Cand mama mi-a vandut mie apartamentul eu nu i-am dat nici un ban si a fost facut cu clauza ca atat timp cat traieste ea sa fie proprietara iar ca dupa decesul ei sa fiu eu proprietara. Din moment ce executorul nu a pus sechestru pe acest apartament cand a venit sa-mi faca executare silita ci mi-a pus opri! re pe salariu nu inteleg de ce acum sunt chemata in instanta? El a ramas cu o masina Passat de 30.000 de euro pe care a vandut-o in timpul procesului ca sa nu-mi dea mie nici un ban plus alte bunuri care au ramas la parintii lui pentru ca de fiecare data cand veneam in tara aduceam diverse lucruri si le lasam la ai lui sub pretextul ca ei au mai mult loc avand doua case. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Urgent! dupa partaj un alt proces in care sa-i dau bani pe un apartament blueyeshellen blueyeshellen Am avut un proces de partaj in care el mi-a cerut sa-i dau bani cum ca el ar fi dat bani pt anumite renovari(acoperis, geamuri, usa). A cerut 9.000 ron ai a ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Partaj iulian89 iulian89 Problema cu mama mea !!! In perioada 2003-2007 am trait in concubinaj in Italia timp in care am facut un imprumut in banca in valoare de 7000 euro pe numele ... (vezi toată discuția)