avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Problema cu mama mea !!!
In perioada 2003-2007 am trait in concubinaj in Italia timp in care am facut un imprumut in banca in valoare de 7000 euro pe numele meu din care am cumparat o masina si am inceput sa construiesc o casa. In septembrie 2007 m-am cununat cu individul si am stat impreuna pana in decembrie 2010 iar in ianuarie 2011 eram divortati legal. In august 2011 am fost data in judecata pentru partaj. in timpul casatoriei nu am cumparat sau construit nimic, totul fiind dobandit in perioada de concubinaj. Mentionez ca masina achizitionata si partea din casa inceputa atunci sunt pe numele meu. In timpul concubinajului am trimis bani din Italia in Romania mamei mele pe numele fostului sot( la o intalnire din procesul de partaj s-a prezentat cu anumite formulare scoase de la institutia prin care s-a efectuat transferul de bani dorind sa ii restitui o parte din banii trimisi, bani pe care i-am trimis eu folosind banii obtinuti din salariul meu ). . Daca sunti amabili sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari as fi foarte incantata:
1 Mama mea este obligata sa restituie acesti bani daca ei au fost trimisi de el pe numele ei(adica poate fi trasa la raspundere in acest proces de partaj pentru acesti bani)?
2 Asupra caror bunuri ar avea el dreptul ?
3 Se impart bunurile obtinute in concubinaj?
Si ca o ultima mentionare: el, in afara de acele formulare, nu detine nici un act care i-ar conferi vreun drept asupra bunurilor obtinute din munca mea .
2

Alte discuții în legătură

Proces partaj - executare silita blueyeshellen blueyeshellen Buna ziua! Am trait cu o persoana in concubinaj din 2002 pana in aprilie 2007 cand ne-am casatorit. In 2004 s-a nascut o fetita. In aprilie 2007 ne-am ... (vezi toată discuția)
Victima soacrei elvira_badea elvira_badea Buna ziua! Sunt disperata si ajutorul Dvs. ar fi foarte apreciat. Am locuit cu un prieten intr-o casa construita de noi pe pamintul sau, timp de 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bunuri comune si bani ana gazdac ana gazdac fiica mea a trait dupa un an de la divort in concubinaj cu fostul sot pina in luna febr.2011 cand el si-a facut o alta relatie si s-au despartit definitiv.In ... (vezi toată discuția)