avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare de bunuri comune si bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare de bunuri comune si bani

fiica mea a trait dupa un an de la divort in concubinaj cu fostul sot pina in luna febr.2011 cand el si-a facut o alta relatie si s-au despartit definitiv.In acest timp de 6-7ani de concubinaj au achizitionat mai multe bunuri comune dar mai multau fost platite din banii ei fiindca ea a muncit din greu in Spania 3 anisi6 luni si 2 ani si 4 luni in tara pe cand el a muncit 4ani si 6 luni in tara si 3 luni in Spania restula muncit in Spania numai cand si cand cu ziua aprox.6-7 zile pe luna.Bunurile achizitionate sunt doua credite de nevoi personale din care au cumparat mobila si electrocasnice au instalat apa in casa au montat geamuri si usi din termopan au cumparat cal si caruta care le-a vindut si a cheltuit bingur banii.mentionez ca el a venit in aprilie 2010 din Spania ca nu mai avea de munca pe cand fiica mea a mai ramas 11 luni sa munceasca in Spania. in aceasta perioada fiica si-a cumparat mai multe lucruri care consta in obiecte si electrocasnice de bucatarie si doua paturi si i-a trimis 1600 de euro la care are documentele de la banca cum i-a trimis pe numele lui si celelalte bunuri tot pe numele lui figureaza.mentionez ca imobilul in care au locuit este tot al lui.intrebarea este:Cum poate fiica mea sa recupereze macar ceva din aceste bunuri si bani? Si cat? El refuza categoric sa-i dea ceva si -i interzice sa intre in curtea lui sa-si ia hainele si lucrurile personale ale ei si ale celor 2 copii minori.Ce trebuie sa faca? Cei de la politie au zis ca nu are nici un drept daca n-au fost casatoriti legal.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:07, 29 Martie 2011
Se poate proceda la un partaj al bunurilor dobandite in timpul perioadei de concubinaj, fiica dumneavoastra fiind tinuta sa probeze contributia efectiva la dobandirea respectivelor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 7 ani de concubinaj ana gazdac ana gazdac pe parcursul celor 7ani de concubinaj fiica mea impreuna cu fostul concubin au dobindit bunuri comune daca fiica dovedeste ca a muncit mai mult ca el a muncit ... (vezi toată discuția)
Bunurile obtinute in timpul concubinajului Addrian13 Addrian13 Buna seara, Va deranjez cu o problema care il macina pe tatal meu. Dupa divortul de mama, a locuit intr-o casa batraneasca alaturi de o femeie, timp de 8 ani. ... (vezi toată discuția)
Copilul după naştere JustMe27 JustMe27 Bună ziua tuturor, Acum 4ani de zile am născut un copil, deci locuiam atunci încă cu tatăl lui, tatăl e trecut pe certificatul copilului. Când avea ... (vezi toată discuția)