pe parcursul celor 7ani de concubinaj fiica mea impreuna cu fostul concubin au dobindit bunuri comune daca fiica dovedeste ca a muncit mai mult ca el a muncit si in Spania si are ca dovada documentele de la banca cum i-a trimis pe numele lui 1600 euro si a participat cu mai multi bani la cumpararea acelor bunuri la ce procent are dreptul? Banii ii mai primeste inapoi?si au platit si doua credite la banci toate bunurile inclusiv creditele sunt pe numele lui. Stim ca trebuie sa faca partajul prin instanta dar oare are cauza de cistig? multumesc anticipat!
Nu se pune problema de partaj deoarece nu a existat o casatorie, iar dreptul romanesc nu recunoaste concubinajul.
Actiune in instanta poate introduce pentru recuperarea unei parti din bunuri sau din c/valoarea lor, a caror achizitionare o poate dovedi cu acte.
Nu se pune problema de procent, ci de valoarea saalriului. Tot ce va cere prin instanta trebuie dovedit cu acte:facturi, chitante etc.
Toate actele sunt la concubinel nu vrea sa-i dea nimica nici banii cind s-a vazut omu cu "sacii-n caruta" nici n-o mai lasa sa mearga sa-si ia lucrurile personale.
pentru cei 1600de euro are chitantele cum a trimis banii pe numele lui.ar fi bine sa deschida o actiune in instantanumai pt.bani? bunurile nu se pot dovedi cu martori? martori suntem noi parintii ca noi am stat la ei si chiar mie mi-a trim.fata bani de le-am cumparat stiu si vecinii dar nimeni nu se baga sa aiba pe urma dusmanie cu el.
Dupa cum v-am spus mai sus, in instanta orice cerere trebuie dovedita cu acte, nu cu martori.
Un martor poate spune orice, si adevarat si neadevarat.
Ramane sa recupereze in instanta doar cei 1600 euro. Se echiveleaza in lei si se achita taxa de timbru, in functie de paritatea leu-euro de la data introducerii actiunii, aproximativ 316 lei plus 6% pentru ce depaseste 3879 lei.