avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri obtinute in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri obtinute in concubinaj

bunurile dobandite in timpul concubinajului sunt bunuri comune?chitantele achizitionarii bunurilor sunt doar pe numele unuia din concubini.stima
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:48, 18 Mai 2011
Nu se aplica art.30 Cod familie, nu sunt bunuri comune. Mai mult, ati spus ca toate chitantele sunt pe numele unuia dintre concubini-deci chiar daca se face o actiune in pretentii , prin chitantele respective, se dovedeste ca cel pe a carui nume sunt, le-a cumparat.
Daca nu erau chitantele, cu martori, prin dovada de venituri, in instanta , se putea dovedi contributia, relativa, a fiecaruia, aceasta mergand chiar si pana la cumpararea unei case.
Eventual, se poate dovedi, tot cu martori, daca a existat intre cei 2 concubini,o conventie tacita, relatia de concubinaj fiind bazata pe un buget comun.Dovada tot cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire in urma concubinajului? lilianab2009 lilianab2009 Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 30 de ani.In momentul in care l-am cunoscut, barbatul avea un copil infiat cu prima sotie.In timpul concubinajului ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)