avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa 7 ani de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa 7 ani de concubinaj

pe parcursul celor 7ani de concubinaj fiica mea impreuna cu fostul concubin au dobindit bunuri comune daca fiica dovedeste ca a muncit mai mult ca el a muncit si in Spania si are ca dovada documentele de la banca cum i-a trimis pe numele lui 1600 euro si a participat cu mai multi bani la cumpararea acelor bunuri la ce procent are dreptul? Banii ii mai primeste inapoi?si au platit si doua credite la banci toate bunurile inclusiv creditele sunt pe numele lui. Stim ca trebuie sa faca partajul prin instanta dar oare are cauza de cistig? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 04:09, 3 Aprilie 2011
multumesc frumos d-na Aurora Ciorobea pt.raspuns dar imi pare rau ca cu bunurile se procedeaza asa cine ar fi stiut sa pastreze chitantele de fapt facturile de la bunurile mai de valoare exista dar sunt la el.il poate obliga instanta sa le aduca?
In instanta, problema nu se pune asa. Regula este ca cel care invoca un drept trebuie sa il dovedeasca. Dar, potrivit art.172 Cod procedura civila, cand o parte invedereaza instantei ca partea adversa detine un inscris care priveste pricina, instanta poate ordona prezentarea lui. Insa cealalta parte poate spune ca nu mai are actul respectiv.
Este adevarat ca nimeni nu are de unde sa stie cum vor evolua lucrurile dupa cativa ani, dar cand se ajunge in situatia de a solicita un drept trebuie sa existe dovezile ca dreptul este al partii care il invoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare de bunuri comune si bani ana gazdac ana gazdac fiica mea a trait dupa un an de la divort in concubinaj cu fostul sot pina in luna febr.2011 cand el si-a facut o alta relatie si s-au despartit definitiv.In ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - pretentii la partaj??? D.L. D.L. Sunt uluita si f. speriata... va rog sfatuiti-ma. Am trait 10 ani cu un barbat pe care l-am primit in apartamentul meu care era complet dotat/renovat. Atunci ... (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute in concubinaj marinica71 marinica71 bunurile dobandite in timpul concubinajului sunt bunuri comune?chitantele achizitionarii bunurilor sunt doar pe numele unuia din concubini.stima (vezi toată discuția)