avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... data cumpararii apartamentului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

data cumpararii apartamentului

cum pot afla data exacta cand cineva (fost cumnat) a cumparat un apartament de mana a doua?
apartamentul nu este intabulat. stiu ca a fost cumparat intre anii 2003-2008
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
ulises10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 22:56, 17 Februarie 2012
Mergeti la registrul fiscal. Daca nu este intabulat inseamna ca nu este o tranzactie legala intre vii, ci, poate exista doar o 'sidelca".
Am platit o d-na avocata care imi spune ca a obtinut doar atat:
Proprietarul ...................... plateste impozitul.
Contractul este încheiat prin Birou Notarial ........................., (nu-mi spune numarul si data)
Apartamentul nu este intabulat
Imobilul este identificat la cadastru astfel ................................
Nu stiu ce sa cred. D-na avocata imi spune ca pt a afla data cumpararii este nevoie de ordin judecatoresc.
O copie de pe contract ar fi perfecta, dar macar sa aflu data cumpararii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
ulises10, utilizator
nu are cum sa nu fie intabulat daca a fost incheiat un contract la notar
deci daca este intabulat totusi s-ar putea afla data cumpararii, chiar si obtine o copie de pe contract?
dar daca apart a fost cumparat in 2003-2004 s-ar putea ca intradevar sa nu fie intabulat?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
ulises10, utilizator
In trecut, ce putin in zona noastra, cumparatorul, dupa ce intra in posesia contractului de vanzare-cumparare autentificat la notar, trebuia sa mearga pesonal sa-l inscrie pe numele sau la "Regsitrul de inscriptiuni-transcriptiuni". Au fost cazuri cand noul proprietar, necunoscand importanta acestei inregistrari a ramas doar cu actul incheiat la notar si in baza acestuia a platit impozitul la primarie.
In prezent, notarul lucreaza dirtect cu OCPI atat inainte de semnarea contractului, pentru verificarea sarcinilor pe proprietatea respectiva, cat si dupa semnarea contractului intre parti, pentru intabularea pe numele noului proprietar.
Asa ca in trecut (nu stiu daca acum 10 sau 15 ani in urma) se putea ca un apartament sa nu fie intabulat chiar daca actul era incheiat la notar.

Alte discuții în legătură

Imobil pe nume necunoscut Srb Srb La taxe si impozite nu mi-au primit banii pentru respectivul imobil nu se mai afla pe numele bunicii. Bunica de la care am cumparat, in urma cu 2 ani, acest ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)