avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comercializare obiecte de cult - scutire la plata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comercializare obiecte de cult - scutire la plata impozitelor

Buna ziua,
Produc si comercializez obiecte de cult.
Am aprobarea arhiepiscopiei.
Sunt scutit de impozit?
Pana acum am platit. Daca sunt scutit ce demersuri trebuie sa fac pentru a beneficia de scutiri? De asemenea vreu sa stiu daca sunt obligat sa am casa de marcat?
Daca nu, ce ii dau clientului in lipsa bonului ?
Cel mai recent răspuns: levaindr , utilizator 15:00, 22 Martie 2013
da , aveti dreptate.
Privitor la casa de marcat?
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999
Art. 1 (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi
prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat
....

art.2 Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
...
i) vânzarea obiectelor de cult şi serviciile religioase prestate de instituţiile de cult
....

Asadar, numai institutiile de cult sunt exceptate de utilizarea caselor de marcat pentru vanzarea obiectelor de cult ...
in inscrisul pe care il am de la arhiepiscopie scrie: : firma,,,,,,, produce si comercializeaza obiecte de cult prin intermediul nostru,
Daca analizam mai bine textele de lege citate se observa ca este vorba despre institutiile decult si nicidecum de alte persoane juridice sau fizice care produce si comercializeaza obiecte de cult prin intermediul arhiepiscopiei ...

Lefea este clara in aceasta privinta ... ca sa nu utilizati casele de marcat trebuia sa se mentioneze expres ca p.j sau p.f care produc si comercializeaza obiecte de cult sunt scutite de utilizarea caselor de marcat ...
multumesc

Alte discuții în legătură

Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Fara obiecte de cult in magazine danao1985 danao1985 Am primit o instiintare de la preotul din sat prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca legea 103/1992 rezerza dreptul exclusiv cultelor religioase de a ... (vezi toată discuția)