Am fost tamponata de un individ care la scurt timp dupa producerea accidentului si-a abandonat masina si a fugit. Omul era baut si in plus, am aflat de la politie ca avea carnetul suspendat. Politia l-a identificat dupa nr masinii, insa acesta nu s-a prezentat la politie. Eu de la cine imi precuperez paguba daca nu am nr politei RCA a celui raspunzator de accident si daca acesta nu se prezinta in continuare la politie?
Oricum, i s-a intocmit dosar penal pt fuga de la locul faptei si condyucere cu permisul suspendat Din accident a rezultat si o victima ranita usor.
Daca politia l-a identificat pe autorul accidentului, acesta nu mai e necunoscut. Ce puteti face in vederea incasarii despagubirilor ce vi se cuvin?
Puteti verifica daca masina pe care o conducea acesta era asigurata pe site-ul www.1asig.ro, aveti acolo o baza de date a tuturor vehiculelor asigurate si, cu ajutorul nr. de circulatie, veti afla ce va intereseaza.
1. Daca avea asigurare, va trebui sa va prezentati la firma de asigurari care a emis asigurarea, in vederea efectuarii constatarii pagubelor suferite la vehiculul dvs., inainte de a trece la repararea avariilor.
2. Daca vehiculul nu era asigurat, veti depune o solicitare a despagubirilor la Fondul de protectie a victimelor strazii, potrivit Ordinulului 113127/2006 a CSA.
In acelasi timp, tineti legatura cu politia pentru a avea informatiile referitoare la cursul anchetei.