avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pentru cresterea copilului

sunt studenta in anul II - cursuri de zi la o facultate privata.nu mai lucrez din luna decembrie a anului 2010 deoarece am fost disponibilizata.voi beneficia de indemnizatie?sunt unicul intretinator al fetitei mele de 4 ani nefiind casatorita legal.are vreo importanta acest lucru?
Cel mai recent răspuns: rhyanna , utilizator 16:51, 12 Februarie 2012
De ce doriti sa beneficiati de somaj sau de indemnizatia pentru CCC?
daca doriti sa obtineti un venit de la stat, consediu de crestere a copilului nu il mai puteti obtine deoarece fetita are 4 ani, dar puteti obtine o alocatie de sprijin a familiei, avand in vedere ca nu lucrati si aveti o familie mono parentala(mama+fica) consultati un asistent social din cadrul sistemului public de asistenta sociala; de la primaria pe raza careia aveti domiciliul.
ce as vrea concret sa stie e urmatorul lucru:sunt studenta in anul II cursuri de zi la o facultate privata.sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Potrivit art. 2 (1) din OUG nr.111/2010, daca ati realizat în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri
din activităţi agricole supuse impozitului pe venit atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Alin.5 lit.m al aceluiasi articol dispune ca , cele 12 luni pot fi constituite integral din perioadele in care persoana frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

Asadar, in speta, veti beneficia de aceasta indemnizatie.
mulrumesc mult de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pt mame studente. Antonia111 Antonia111 Buna ziua! Sunt studenta in anul doi la o facultate si am indemnizatie de crestere a copilului pt mamele studente. Nu am lucrat niciodata. Indemnizatia o am de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta aura_pirva35 aura_pirva35 Buna ziua. Am o nepoata in anul 3 de facultate , insarcinata . Fiind studenta poate beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care mama este studenta alizukmia alizukmia Buna ziua, Momentan sunt studenta la invatamant la distanta in cardul unei universitati particulare. Am terminat anul 2. Urmeaza sa nasc in lunile ... (vezi toată discuția)