avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate politist
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate politist

Cum se poate ca un politist, clasat in 2011 de catre comisia medicala militara "inapt pentru serviciu in politie" cu grad de invaliditate de gradul II (semipareza) si pensionat fara sa indeplineasca conditiile de pensionare pentru limita de varsta (42 ani) sa nu beneficieze de ajutoarele prevazute de art.20 din Legea nr. 263. Mai mult Legea 285 privind salarizarea pe 2011, prevede ca nu se acorda ajutoare in anul 2011 cu exceptia imposibilitatii mentinerii in activitate datorita decesului, invaliditate si clasarea inapt medical.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Masaro , utilizator 19:32, 12 Februarie 2012
Din cite stiu eu, aveti de partea dv. Legea 263/2010 {mergeti la Anexa 6}, Legea 284/2010{art. 20 alin. 1 si 2 - Anexa 7} si Legea 285/2010 {art. 13 alin 2}, asa ca sunteti indreptatiti sa primiti. Inainte de toate trebuia depus un raport la Serviviul Financiar in care sa solicitati acest lucru, insotit de o copie de pe Raportul de expertiza medico-militara in care sunteti declarat " inapt serviciu in Politie" cu incadrare in gradul doi de invaliditate, precum si o copie a Dispozitiei Sefului Inspectoratului prin care se inceteaza raporturile de serviciu, ca urmare a deciziiei Comisiei medico-militare. Va urez sa aveti succes in demersurile dv. si nu va lasati "tradus". :thumbup:
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sorinaga sorinaga Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii pentru politistii pensionati pe caz de boala. BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Asa cum reiese si din titlu m-ar interesa daca politistii care se pensioneaza anticipat ( in cazul de de fata pensie de boala), la varsta de 43 ... (vezi toată discuția)